December er sæson for julefrokoster. Vi var til julefrokost i går – av siger hovedet idag. Idag har vi derfor sovet længe, gået en lang tur i skoven og plejet vores tømmermænd… Slutter dagen af med hjemmelavet burger.
Kategori: Mad & Spisekammeret
Hjemmelavet mad smager bedst! Det mener vi i hvert fald på Nymølle. Og vi elsker mad.
Derfor forsøger vi også at lave alt vores mad selv.Vi bager vores eget rugbrød. Vi bager vores egne kager. Og med en stor køkkenhave fyldt med grøntsager, så laver vi også rigtigt mange grøntsagsretter til fryseren.
Vi henkoger og sylter også rigtigt mange grøntsager fra vores køkkenhave.
Læs mere om vores køkkenhave her
Vi henkoger og sylter også mange frugter og bær, som vi henter i skoven eller fra vores frugthave.
Vores frugthave forsyner os også med store mængder frugt til æblessaft, såvel som frugt til at lave saftevand. Vi elsker solbærsaft og laver hvert år en stor portion solbærsaft. Fra vores læhegn omkring vores marker høster vi i foråret mange hyldeblomskærme, som vi forvandler til hyldeblomssaft.
Det er fantastisk lækkert at have hjemmelavet saft til saftevand, når det er vinter og det hele udenfor er mørk og koldt. Så kan man trylle lidt sommersol og varme ind i en kold januar måned med et glas koldt solbærsaft fra egen have.
Læs mere om vores frugthave her
Her kan du læse alle vores indlæg om hjemmelavet mad, hjemmelavet saft, hjemmebagt kage og hjemmebagt brød. Vi vil også dele rigtigt mange opskrifter på alt det vi laver, bager, sylter og henkoger. Så læs med her på bloggen og bliv inspireret til at lave hjemmelavet mad :-) Det smager bedst!
Vintermad – især julemad – bliver meget hurtigt fed og tung mad. Og med masser af kager, slik og lækkerier i december, så bliver december hurtigt lidt for “god“…
Overskriften kunne også have været “en lørdag på Nymølle”… det er nemlig præcis, hvad dette indlæg skal handle om. Helt præcist en skøn lørdag i slutningen af oktober. Aftensmaden er ovnbagte artiskokker
Æbletærte, æblegrumble, æblekage, æblegrød. Der er masser af lækre kager og desserter med æbler – og nu skal fryseren fyldes, så vi kan nyde æblerne til vinter.
Vores pæretræ er ved at vælte med alle de pærer. Vi har allerede spist rigtigt mange pærer, men nu skal der laves syltede pærer – så vi også kan nyde pærerne til vinter.
Med lange arbejdsdage, weekender booket med venner og familie – og rigeligt at tage sig til i haven her i høsttiden – så er det herligt med nem aftensmad. Rødbede suppe er FANTASTISK nemt. Meget lækkert og samtidigt super sundt.
Nyopgravede kartofler smager bare bedst! Desværre forbinder de fleste nye kartofler med forår og tidlig sommer. Asparges Kartofler er klar til høst i august – og kan høstes langt ind i efteråret.
Har man besøgt polen, så har man højst sandsyndligt smagt rødbede relish – smager fantastisk. Og med mange rødbeder i haven, så laver vi en stor portion rødbede relish.
Rødbederne står super godt. De har vokset sig store – og vi har allerede spist en del stegte rødbeder i ovnen. Vi har dog rigtig mange rødbeder, så nu skal der laves syltede rødbeder…
Artiskokkerne står smukt i haven – lige ved at blomstre – og der er MANGE artiskokker… så det er tid at høste og få lavet syltede artiskokker…