Med lange arbejdsdage, weekender booket med venner og familie – og rigeligt at tage sig til i haven her i høsttiden – så er det herligt med nem aftensmad. Rødbede suppe er FANTASTISK nemt. Meget lækkert og samtidigt super sundt.
Hjemmelavet rødbede suppe
Køkkenhaven bugner med rødbeder. Vi har virkelig fået mange rødbeder i år – og de er store, flotte og velsmagende.
Vi har allerede syltet rødbeder, ligesom vi har lavet Polsk Rødbede Relish. Og vi spiser rødbeder i stor stil!
Vi er rigtigt glade for bagte rødbeder i ovnen – karameliseret med lidt honning og krydret med et drys chili. MUMS!
Få opskrift og guide til at lave hjemmelavede syltede rødbeder her
Og…
Få opskrift på en fantastisk lækker Polsk Rødbede Relish her
Vi er dog – uden tvivl – allermest glade for rødbede suppe. Det er virkelig et hit! Og det er fantastisk nemt at lave.
En ekstra fordel ved rødbede suppe, det er, at det er super nemt at lave. Joeh, det kan give lidt røde hænder at skrælle rødbeder. Den udfordring kan dog nemt løses med et par gode plastikhandsker.
Opskrift på rødbede suppe
2-4 rødbeder (ca. 500 gr)
3-4 kartofler (ca. 300 gr)
1 løg
2-3 fed hvidløg
Frisk timian
salt og peber – evt. chili, hvis man er til det spicy.
Rødbeder og kartofler skrælles. Løg pilles og snittes fint – samme gøres med hvidløg. Løg og hvidløg klares i lidt olie i en stor gryde. Kom rødbeder og kartofler op i – skåret i mindre stykker. Tilsæt timian, peber og evt. chili. Dæk med vand og bring til kogning – lad koge 15 minutter.
Nu er supper egentlig færdig. Næsten dog – den skal lige blendes, hvilket gøres nemmest med en stavblender. Herefter tilsættes salt og suppen smages til.
Nemt ik? Aftensmad på 30 minutter. Sundt, lækkert og vældig mættende.
Served med brød og evt. en skefuld cremefraiche.