Tryk "Enter" for at gå til indhold

Kategori: Duer

De færreste forbinder et dueslag med et hus til duer.

Idag forbinder de fleste et dueslag med en postsorteringsreol – ofte brugt på store kontorer og skoler, til at håndtere post til medarbejder. Selv den slags dueslag er ved at gå af mode, takket være mails og online kalendersystemer.

Oprindeligt så var et dueslag dog et hus til duer. Variationen af traditionelle dueslag er stor. Nogle dueslag minder mest om en hønsegård – volier om man vil. Andre dueslag ligner mest af alt bare en række store fuglekasser side om side. Og igen andre dueslag er mere dekorative. Specielt i england har man haft tradition for nogle meget flotte dueslag – eller dovecote, som det hedder på engelsk.

Vores dueslag er inspireret af et gammelt engelsk dueslag – 6 kantet, placeres på en høj pæl og med plads til flere duepar.

Vi holder ikke duer i haven, for at lave en seriøs opdræt af duer til spisning, flyvning eller konkurrence. Vi holder duerne for sjov skyld. Og fordi duer er meget underholdende at have i haven. Nå ja! Måske også lidt fordi et dueslag er en flot skulpturel dekoration til haven. Det gør i hvert fald ikke noget, at vores dueslag også er pænt.

Vores dueslag står i vores frugthave. Vi har plads til fire due par. Duer lever nemlig altid i par – en han og en hun. Alt yngel bliver slagtet og forvandlet til lækkert mad med due. Idag spiser ikke ret mange duer, men det er nu faktisk en ret stor delikatesse – smager rigtig godt. Der er dog ikke meget kød på en due, formentligt derfor supermarkeder ikke sælger duer – naturligvis samtidigt med at det tager tid at opdrætte, plukke og rengøre dyrene. Samme tid, som det tager med kylling, hvor man til gengæld får noget mere kød.