Tryk "Enter" for at gå til indhold

Endelig lykkedes det!

Første hold udrugede dueunger. Udruget i vores dueslag i haven – racen er højstjerter. Vores duer flyver frit omkring i haven – uden brug af volier til duer. Blot et dueslag, som i gamle dage

Udrugning af dueunger

Årets første dueunger klarede den desværre ikke. ØV! Det blev ruget ud i marts. Rettere sagt en blev ruget ud, det andet æg klækkede aldrig.

Det var første gang vores duer rugede og de kunne nok ikke helt finde ud af, hvad de skulle. Plus det var voldsomt koldt – stadigvæk med nattefrost hver nat i marts.

Da endnu en due lagde sig på æg, så var forhåbningerne derfor store. Og nu er kommet to dueunger.

dueunger udrugning duer højstjerter hvide

De er klækket for 14 dage siden. Fotoet er taget tilbage i midt juni, så nu er duerne snart 5 uger gamle – de er begyndt at komme ud af dueslaget og kigge. Det kan næppe vare længe, førend de tager første flyvetur.

Duer i haven

Vi holder duer på gammeldags maner. Vi har blot et dueslag, hvor duerne bor. Fodring sker dagligt, ved at vi kaster lidt hirse og majs til duerne. Ganske nemt. Og virkelig hyggeligt, som duerne flyver frit omkring i haven.

duer i haven højstjerter dueslag volier voliere

Vi har 7 duer boende i dueslaget. Med dueungerne 9. Der er flere små lejligheder til duerne.

Vi fik oprindeligt 6 duer. Spurvehøgen var dog hurtigt til at gøre kål på dem. ØV! I efteråret fik vi derfor 8 nye duer. Igen net over dueslaget – og henover vinteren har vi holdt duerne i voliere.

Fejlen vi gjorde med første hold var at duerne var helt unge. For unge til at ruge. At der vil forsvinde en due vil ske, men når der løbende kommer nye til – så går det. Og skulle også gerne blive til lidt duesteg med tiden.

Andet holder duer kom derfor først ud at flyve, da de var kønsmodne.

Læs om midlertidigt volier til duer – før duer sættes fri i haven.

Herligt at der nu er gang i produktionen af nye duer til vores dueslag.

Vi har vores dueslag i frugthaven, som vist efterhånden mere og mere hedder den vilde have. Her er plantet 25 frugttræer. Græsset under klippes ikke, men holde som en vild blomstereng.

Læs om anlæg af vild have her

duer i haven højstjerter dueslag volier voliere

Det hele er hegnet ind af et fint kastanjehegn. Og dermed fungerer området også som en luksus hønsegård til vores høns, så de kan gå frit. Nå ja! Og vi har vores bistader stående her.

Læs om kastanjehegn opsætning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *