Kan man få nok af tomater? Det tænker jeg ikke. Når tomater står rødblussende og saftige, er tiden inde til at lave noget helt særligt: hjemmelavet passata. Det er virkelig noget af det bedste, man kan bruge sine tomater til – og langt, langt bedre end købte versioner.
Kategori: Mad & Spisekammeret
Hjemmelavet mad smager bedst! Det mener vi i hvert fald på Nymølle. Og vi elsker mad.
Derfor forsøger vi også at lave alt vores mad selv.Vi bager vores eget rugbrød. Vi bager vores egne kager. Og med en stor køkkenhave fyldt med grøntsager, så laver vi også rigtigt mange grøntsagsretter til fryseren.
Vi henkoger og sylter også rigtigt mange grøntsager fra vores køkkenhave.
Læs mere om vores køkkenhave her
Vi henkoger og sylter også mange frugter og bær, som vi henter i skoven eller fra vores frugthave.
Vores frugthave forsyner os også med store mængder frugt til æblessaft, såvel som frugt til at lave saftevand. Vi elsker solbærsaft og laver hvert år en stor portion solbærsaft. Fra vores læhegn omkring vores marker høster vi i foråret mange hyldeblomskærme, som vi forvandler til hyldeblomssaft.
Det er fantastisk lækkert at have hjemmelavet saft til saftevand, når det er vinter og det hele udenfor er mørk og koldt. Så kan man trylle lidt sommersol og varme ind i en kold januar måned med et glas koldt solbærsaft fra egen have.
Læs mere om vores frugthave her
Her kan du læse alle vores indlæg om hjemmelavet mad, hjemmelavet saft, hjemmebagt kage og hjemmebagt brød. Vi vil også dele rigtigt mange opskrifter på alt det vi laver, bager, sylter og henkoger. Så læs med her på bloggen og bliv inspireret til at lave hjemmelavet mad :-) Det smager bedst!
Kan man få nok af jordbær? Trods mange uger med jordbær, flere gange om dagen, så har vi fortsat lyst til jordbær – og har netop lavet denne super lækre hjemmelavet gin med jordbær og rabarber.
Pesto er super lækkert til pasta, som dressing eller bare ovenpå ristet brød. Den hjemmelavet pesto med basilikum fra køkkenhaven er LANGT bedre end købt pesto. Virkelig et hit, herhjemme.
Ramsløg har en ganske kort sæson. Det er dog SUPER nemt at gemme smagen til senere. Vi laver ramsløg olie, som vi er KÆMPE fan af herhjemme. Smager virkelig bare så godt ovenpå salat, pasta osv.
Vi er stor fan af surdej! Her kommer vores fuldstændig fantastisk opskrift på koldhævede surdejs burgerboller – de er VIRKELIG fantastisk!
En ting er en god grillpølse, men vigtigt er også et SUPER godt pølsebrød. Vi bager vores hotdogbrød selv – det er virkelig gourmet pølsebrød med surdej og bagt med smør.
Sæsonen for rabarber er lige om hjørnet. Vil derfor lige komme med vores bedste opskrift på rabarbertærte. Den brugte tærtedej er NEM og virkelig god til alle tærter.
Et kæmpe hit herhjemme er vores ENORMT nemme surdejskiks bags med overskydende surdej – på engelsk kaldet “sourdough discard”. Genialt for at undgå madspild.
Kirsebærsovs eller kirsebærsauce er det klassiske tilbehør til risalamande. De fleste køber sikkert bare kirsebærsovs, men hjemmelavet kirsebærsovs er virkelig bedst. Og opskrift på kirsebærsovs er NEM!
Når det kommer til julekager, så er vaniljekranse vores ABSOLUTTE favorit. Vaniljekranse er tilmed ganske nemme at bage – og med et par små trick, så kan man nemt bage de bedste vaniljekranse.










