Tryk "Enter" for at gå til indhold

Super nem tærte med rabarber

Sæsonen for rabarber er lige om hjørnet. Vil derfor lige komme med vores bedste opskrift på rabarbertærte. Den brugte tærtedej er NEM og virkelig god til alle tærter.

Fantastisk lækker rabarbertærte

ELSKER tærte! Og med en foodprocessor til at lave tærtedejen, så går det hele meget nemmere.

Specielt om man vælger en foodprocessor, som kan gå i opvaskemaskinen – det kan de fleste vist idag, men sørg for at vælg en hvor ALLE dele kan gå i opvaskemaskinen. Det gør virkelig det at bage tærte SÅ meget nemmere.

Derved er det nemlig bare at smide tingene til tærtedej i foodprocessor, blende og voila – så har man den lækreste tærtedej. Virkelig nemt!

opskift på nem tærtedej i foodprocessor

Idag laver jeg en tærte med rabarber. Det er nemlig start sæson for rabarber fra haven igen. Denne tærte er godt nok lavet med rabarber fra sidste år, gemt i fryseren. Men det gør bestemt ikke tærten dårligere – og vi skal jo lige have tømt fryseren, før en ny sæson.

De fleste kender rabarbercrumble. Det er virkelig en lækker sommerkage. Vil dog klart anbefale at forsøge med en rabarbertærte. Det er altså bare lige det lækrere. Og der er noget mere kage over en tærte, fremfor crumble.

NEM tærtedej

Mange vil måske bare købe en tærtedej. Det kan man selvfølgelig også, men intet er nemmere end at lave tærtedej. Specielt om man har en foodprocessor.

Har man ikke en foodprocessor, så skaf en! Den er GENIAL til SÅÅÅÅH meget af det vi laver i køkkenhaven. Indenlænge starter ramsløg sæsonen, hvor en foodprocessor er nødvendigt til både ramsløg salt og ramsløgpesto. Og senere på sæsonen er en foodprocessor ikke mindre nødvendig, til SÅ meget fra køkkenhaven.

Nå! Opskriften på tærtedej til min rabarbertærte er, 300 g mel, 200 g smør og 1 dl KOLDT vand.

Nemmere bliver det ikke. Til kagetærte, så tilføjes desuden 3 spsk sukker – til madtærte lidt salt. Tærtedejen går nemlig igen og igen, uanset hvad man skal bage af tærte.

Start med at kom mel og smør i foodprocessor. Blend, så smøret bliver helt finthakket. Dernæst tilsættes vand, blend igen, til man har en ensartet masse.

Klem tærtedejen sammen til en kugle, kom i en plastikpose – eller endnu bedre en skål med låg, så sparer vi miljøet for endnu en plastikpose. Og resultatet er det samme.

Stil på køl. Minimum 30 minutter, men tærtedejen kan fint holde til 7 dage på køl.

Dernæst deles dejen i to, rulles ud og en smurt tærteform fores med tærtedej. Deler i to, da der med denne opskrift er til en tærtebund og top – eller to tærter.

OBS: husk at priktærten før der fyldes tærtedej i bunden.

Hjemmebagt rabarbertærte

Nu er det en rabarbertærte, så naturligvis består fyldet af rabarber. Til denne størrelse tærte bruges 800 g rabarber, snittet i fine mundrette stykker. Tilsættes 1 dl vanilje sukker og 3 dl sukker.

Fyld til tærte med rabarber

Hemmeligheden for at sikre, at man får en skærefast kage – hvor fyldet ikke løber ud, som tynd marmelade – er at tilsætte 2-3 spsk kartoffelmel.

Vend det hele med rabarber, som hældes op i tærtedejen. Låg ovenpå tærtedejen, hvor top skubbes ned bagved siderne. Bag ved 200 grader i 30-40 minutter.

OBS: Med en kniv prikkes nogle små huller rundt omkring på tærtens låg, for at sikre at dam kam komme ud.

hjemmebagt rabarbertærte

Voila, så er der serveres en super lækker rabarbertærte.

hjemmebagt rabarbertærte
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *