Tryk "Enter" for at gå til indhold

Vores Historie

Den korte version: To københavnere, som har købt en gård. Og lavet et flyt på landet. Herfra deler vi vores historie, og oplevelser med at bo på en gård, følge årstidens gang, dyrke køkkenhaven, passe dyrene og passe haven.

Den lange version:

Vi er begge vokset op i Jylland med naturen og dyr, som en fast del af vores barndom. Rune er født på Djursland og Martin oprindeligt fra vestjylland. I forbindelse med studier og arbejder er vi flyttet til København. 

Vi mødte hinanden i 2009 og flyttede hurtigt sammen på det etniske nørrebro. På nørrebro nåede vi at boet sammen i næsten et årti, mere eller mindre, som definitionen på rigtige storby homoer. Vi er begge vilde med mode, skønhedspleje, kultur, kunst og teater. Rejser flere gange årligt og var flittig bruger af Københavns restauranter og cafeer. 

Desuden er vil vilde med fest, sjov og ballade. Og deltager altid gerne i en fest – og har drukket (og gør det stadigvæk) vores del af alkohol.

Alt sammen, hvilket i det 21-århundredes Danmark, nok egentlig ikke er videre unormalt. 

Vi er imidlertid begge meget traditionelle. Vi er begge stor fan af det gammeldags, historie og det klassiske. 

Samtidigt med at vi elsker naturen. Og altid har brugt store mængder tid sammen i naturen. Både med stille og rolige gåture, vandreture, løbetur og på ryggen af en hest. 

Faktisk var det netop på en af vores utraditionelle naturrejsen – En ferie rundt i Bieszczady bjergene i den sydlige del af Polen, i 14 dage, på hesteryg – at vi besluttede, at nu var det tid til at komme videre fra Nørrebro og København. 

Vi savnede naturen i vores hverdag. Vi ville ud og have en have – og ikke længere nøjes med at stjæle os til disse naturoplevelser, når vi holdt ferie, besøgte familie eller en weekend tog flugten fra bilos og menneskemylderet ud til nogle af de smukke danske skove, søer, naturparker og havet.

bondegård gård liv flyt på landet
Hej! Vi er Rune (til højre) og Martin (til venstre). Vi mødte hinanden i 2009 og har været sammen lige siden. Fotoet er fra første dag vi overtog gården, Nymølle – 1. maj 2017.

Lang historie kort om at flyt på landet

Vi købte en gammel smuk gård i nordsjælland.

Gården hedder Nymølle og er opført i 1900, hvorfor selvfølgelig navnet nymolle1900.dk for denne blog. 

Gården Nymølle er placeret med lige afstand til vores to favorit badesøer Buresø og Furesø, som vi i sommermånederne elskede at tage et smut ud til en aften, da vi boede på Nørrebro – pakke madkurven en varm sommeraften, få en dukker i vandet, nyde solen og slappe af med lidt vin og en god bog. Vi besøger, naturligvis, stadigvæk meget gerne både Buresø og Furesø. Nu har vi blot fået cykelafstand. Dejligt. 

Du kan læse mere om gårdens historie her

Vi overtog gården 1. maj 2017. Siden er det gået stærkt med at forvandle gården til vores hjem og gøre gården til en rigtig bondegård med dyr. 

Gårdens to katte fulgte med gården – ville også næsten være synd at flytte dem fra gården. Og de er hjælpsomme til at holde mus væk fra vores hus. 

2. maj læste vi i den lokale avis, at der var et hønsemarked i byen om lørdagen. Det måtte være et tegn. Og 3, 2, 1 fik vi høns. 3 høns af racen Dansk Landrace. 14 dage senere havde vi selvfølgelig også en hane, for ingen hønsegård uden hane. 

Høns Hane hønseflok flyt på landet

Hest fik vi i juni, efter flyt på landet.

Eller mere præcis 3 islænderheste og 14 rideskole heste. Det er dog ikke vores egne heste, men vi lånte vores eng ud til en nabo og til den lokale rideskole. 

Må jo hellere gøre et godt indtryk og blive venner med vores naboer 🙂 Desuden skulle vi alligevel ikke bruge engen, og det er kun skønt at se dyrene gå på folden. 

Bier fik vi også i juni. 

Rune havde fødselsdag i april, før vi flyttede ind på Nymølle. Og Runes far, bedstefar, oldefar – og vist også tip-oldefar – har alle holdt bier. Vi er desuden begge vilde med honning, så selvfølgelig skulle der bier til. Og i fødselsdagsgave fik Rune af Martin 2 bistader. Beboerne fulgte i juni. 

Hvid malet Bistade
Trugstade sne bistade
biavler biudstyr bier
Bier Trugstade Bistade

Hund fik vi i juli. 

En Welsh Corgi Pembroke. Han er allerede en skøn tilføjelse til vores lille familie. 

Du kan læse mere om vores hund, Toby, ved at klikke her

Welsh Corgi Pembroke flyt på landet

Får fik vi i august

Sidst men ikke mindst – i hvert fald for denne, vores første, sommer på Nymølle – så fik vi får i august. 

Det var nu ikke planen med får, men i løbet af maj opdagede vi at gården er voldsomt plaget af bjørneklo. Det glemte man vist at skrive i salgsopstillingen, men det havde nu intet ændret for os. Vi elsker vores nye hjem. Og det er vildt hyggeligt med fårene. Skønne dyr – og kødet er fantastisk lækkert! 

Spælsau får natur flyt på landet

Og det var kun dyrene… 

Der er skam også sket meget med haven allerede, såvel som blevet lavet nye folde til fårene og gjort grundigt oprydning på gården. Vi tør vist også godt love, at der kommer til at ske temmelig mange forandringer med gården i fremtiden. 

Netop derfor har vi også lavet vores blog www.nymolle1900.dk, hvor vi vil fortælle om vores liv på landet. Samtidigt bliver bloggen vores online dagbog, for at samle alle vores tanker, dele vores historie og drømme om vores liv på landet. Krydret med vores hverdag, opskrifter, ideer og erfaringer. 

Du skal være meget velkommen til at læse med, hente inspiration og kommentere 😀 

Læs mere om Nymølle1900 her