Tryk "Enter" for at gå til indhold

Mød Toby

Læs om vores øvrige dyr på Nymølle her

Welsh Corgi Pembroke på bænk

Toby er vores hund. Nærmere betegnet en Pembroke Welsh Corgi. Eller måske en mere dækkende beskrivelse for Toby er, at han er families tredje medlem – trods vi er temmelig sikre på, at Toby mener, at han er familiens første medlem.

Okay! Inden vi ender i en eller anden CRAZY personificering og menneskeliggørelse af vores hund – Toby er trods alt bare en hund – så vil vi lige begrunde afsnittet “Mød Toby”.

Årsagen til “Mød Toby” er ganske enkelt, at Toby vil være med på riiiigtigt mange billeder her på Nymølle1900. Ikke fordi vi har nogen intention om at photo-bombe dig med Toby, men fordi Toby har en unik evne til altid at få sig sneget med på ethvert billede.

Det kan være, når vi fotograferer jordbærplanter – og Toby lige har sat sig i baggrunden. Det kan være, når vi klipper græs – og Toby løber rundt på græsplænen. Det kan være, når vi beskærer frugttræer i haven – og Toby har fundet det sidste æble, som han kan spise. Eller det kan være, når vi fodrer høns – og Toby selvfølgelig forsøger at stjæle maden.

Så er du advaret

I bundt og grund, så er Toby med allesteder vi kommer. Og derfor vil alle der læser med her på nymolle1900.dk opleve at se Toby på rigtigt mange billeder. Så er du advaret!

Faktisk er Toby bare en virkelig gårdhund. Toby løber frit omkring i haven og på vores marker. Toby er dog aldrig længere væk, end at han altid ved, præcis, hvor hvad har os.

En Pembroke Welsh Corgi er en rigtig hyrdehund.

Stammer oprindeligt fra Wales i Storbritanien. Den er avlet, som en hyredehund for kvæg – altså køer – og hyrder ved at snappe køerne i haserne.

Dansk Kennel Klub skriver ganske korrekt, at en corgi er en omgængelig hyrdehund, som også er velegnet som selskabshund i en sporty og aktiv familie.

Vi kunne ikke være mere enige!

Toby har det bedst, når familien er samlet. Det er i hvert fald meget svært at ligge stille, når Rune arbejder i den ene ende af haven og Martin arbejder i den anden enden af haven.

En egenskab, som de fleste med en Welsh Corgi Pembroke vil opleve. En corgi vil samle flokken og har konstant styr på, hvor familiemedlemmer er.

Med hensyn til aktivitets niveau, så er en Welsh Corgi Pembroke en fantastisk hund. En corgi kan slappe af, når den er inde – eller får besked på det. Men en corgi er altid klar til leg, løb og bevægelse.

Bliv ikke snydt af størrelsen!

Måske en Welsh Corgi Pembroke ser ud til at være en lille hund. Og per definition er betegnet, som en lille hund.

Ikke desto mindre, så er en Welsh Corgi Pembroke en ulv – eller måske nærmere en schæfer – i forklædning, som en sød, lille ræv.

I hvert fald er en Welsh Corgi Pembroke en rigtig hyrdehund. Passer på flokken. Og nu skal vi ikke opfordre til hundekamp, men vi tør nok at sige at Toby ville vinde over en Schæfer – trods størrelserne ikke er helt ligeværdige.

– Dertil skal det måske lige tilføjes, at Runes forældre har en smuk Schæfer. Kato hedder han og er en skøn hanhund. En rigtig vagthund. Kato er en af Tobys rigtigt gode venner. Idag, i hvert fald. Hierakiet skulle lige bestemmes. Vi smiler og konkluderer at man ikke skal dømme på størrelsen.

Welsh Corgi Pembroke og Schæfer
– Her ses Toby sammen med sine gode ven,  Schæferen, Kato.

Apropos størrelse, så har vi endnu ikke mødt en person, som ikke blev overrasket over tempoet i en i Welsh Corgi Pembroke.

Små korte ben. Tjek. Lille kompakt hund. Tjek. Meget madglad. Tjek.

Og stadigvæk, så kan en Welsh Corgi Pembroke løbe virkelig, VIRKELIG, hurtigt. Toby klarer nemt en løbetur i skoven med Martin – Toby lunter, Martin løber.

Uden snor og udover marken, så kan vi ikke følge med. Og bliver hurtigt indhentet, hvis vi er løbet i forvejen. Toby har fart på. Og elsker fart!

Hvorfor en Pembroke Welsh Corgi?

– Og hvorfor Toby?

Giver det ikke sig selv? Hvem kan læse ovenstående og ikke ønske sig en Welsh Corgi Pembroke?

Ellers kan vi tilføje, at en Welsh Corgi Pembroke ALTID smiler.

Det er sandt! Som en af få hunderacer, så vender mundvigen opad på en Welsh Corgi Pembroke. Det gør at en corgi altid smiler. Det er da en skøn egenskab.

Sandheden er, at Rune altid har ønsket sig en Welsh Corgi Pembroke. Rune er vokset op med store hunde. Rune er ikke så glad for store hunde, men elsker små hunde.

Martins teori er, at Rune er vokset op med Schæfer – og bedst har kunnet lide dem, som hvalp. Og derfor naturligvis vælger at falde pladask for en Welsh Corgi Pembroke, første gang Rune møder sådan en.

I hvert fald, så har Rune i rigtigt mange år ønsket sig en Welsh Corgi Pembroke. Et ønske, som har stået på i 20-25 år, hvis man skal tage Runes ord for det.

Så selvfølgelig blev det en Welsh Corgi Pembroke, da vi skulle have hund.

Og det blev Toby ved et tilfælde.

Faktisk besøgte vi avleren i august 2017, for at ville have en hvalp sommeren 2018.

Kærlighed ved første blik

Den første hund vi mødte hos Elisabeth, som er en af Danmark bedste avlere af Welsh Corgi Pembroke, det var Toby.

Og det var kærlighed ved første blik.

Vi kom for at få en hvalp fra hans far. Og egentlig ville vi gerne have en brun hund, men er nu endt med en tri-color, Welch Corgi Pembroke. Ved navn Toby.

Elisabeth ville egentlig have beholdt Toby. Og han skulle være brugt til avl, da Toby er vældig højt præmieret – og et pragteksemplar af en Welsh Corgi Pembroke.

Men Tobys far og Toby kan ikke så godt sammen. Og derfor skulle Elisabeth af med Toby. Til vores held!

Så fra at skulle have hvalp 8-9 måneder senere, så stod vi pludselig med en unghund på 1,5 år.

Dejligt! Og vi fortryder ikke et sekund!

Så Toby skiftede én gård ud med en anden gård – og er nu blevet gårdhund på Nymølle.

Mere end én gårdhund!

Toby er dog langt mere end en gårdhund! Som tidligere nævnt, så er Toby vores tredje familiemedlem – og han er med nærmest overalt vi kommer og er.

Udover at være gårdhund og familiehund, så er Toby også kontorhund.

Vi har begge ofte meget lange dage på arbejde, så Toby er selvfølgelig med. Og vist efterhånden ikke bare kontorhund, men firma-mascot.

Endnu en fantastisk egenskab ved en Corgi er, at de kan ligge og slappe af en helt dag. Når bare de er sammen med flokken. Også er de super meget klar, når der skal gås tur og leges.

Hund sover på ryggen

Pembroke Welsh Corgi, en dronning værdig!

Er man bare en smule royalist – som vi er – så ved man også, at den engelske dronning, Elizabeth er storforbruger af corgier. Vi forstår hende!

Og vi synes egentligt det er vældig sjovt at vi har købt en “royal” hund af Elizabeth – avleren hedder Elizabeth, ligesom den engelske dronning.

Dronning Elizabeth Corgi