Tryk "Enter" for at gå til indhold

De bedste hjembagte burgerboller

Vi er stor fan af surdej! Her kommer vores fuldstændig fantastisk opskrift på koldhævede surdejs burgerboller – de er VIRKELIG fantastisk!

Hjemmebagte burgerboller til burger og grillsæson

Hvem elsker ikke en god burger? Det gør vi i hvert fald. Og selvom burger har fået et ry, som fastfood – og vi da også smutter forbi Mac Donalds af og til – så kan en hjemmelavet burger altså også noget.

Helt præcis MEGET mere end en klassisk fastfood burger.

Skal det være ekstra godt, så er godt kød afgørende. Dertil frisk salat – selvfølgelig gerne friskhøstet salat fra køkkenhaven og løg af egen avl. Tilsat en hjemmelavet remoulade, måske også en hjemmelavet ketchup, så er vi virkelig godt på vej til en virkelig god burger.

Faktisk kun burgerbollen, som halter. De købte er virkelig ikke meget værd, hvis vi skal være dommer.

Har forsøgt i nogle år med hjemmebagte burgerboller – de får bare ikke helt den samme skorpe, sejhed og lækkerhed. Før vi begyndte at bage burgerboller med surdej.

Ved egentligt ikke, hvorfor vi ikke er gået den vej før. Eller ved det godt, de fleste opskrifter på hjemmebagte burgerboller indeholder store mængder gær og er oftere skabt til at bages hurtigt – og spises samme dag. Fremfor langtidshævning, koldhævning og kølet for æltning. Præcis som vi gør det med alle vores surdejsbrød.

Så med inspiration i de klassiske opskrifter på burgerboller, så har vi lavet vores egen opskrift på burgerboller med surdej – naturligvis både langtidshævet og koldhævet, natten over.

Bedste opskrift på hjemmebagte burgerboller med surdej

Koldhævet burgerboller med surdej

En ting er at lade hævning gå langt, men koldhævning tager surdejsbrød til et helt nyt niveau. Det gør ENORMT meget for smagen.

I opskriften på vores burgerboller med surdej kombinere vi både varmhævning og koldhævning. Altså først får dejen lov at hæve lunt, dernæst køligt og igen lunt. Tilsammen skaber det en virkelig lækker burgerbolle, som er godt sej – som en burgerbolle bør være.

Opskrift på burgerboller med surdej

  • 400g surdej
  • 600 ml. mælk – vand kan burges, men vil anbefale mælk.
  • 2 æg
  • 2 spsk honning (100 g sukker kan også fungere, men vi har bier og bruger derfor helst honning)
  • 1 kg mel
  • 20g salt
  • 100g smør – stuetempereret, så tag ud af køleskabet 30-45 minutter før bagning.

Bland alt, undtaget smør og 25% af melet. Rør sammen til en dej. Tilsæt resten af melet, langsomt – og ælt 4-6 minutter, fra alt er mikset sammen.

Nu har man en ganske tør dej.

Tilsæt nu smør, i små skiver – og ælt det langsomt ind i dejen.

Hæv 4-5 timer på køkkenbordet – uden at vende eller noget. Bare lad dejen passe sig selv. Stil på køl, natten over.

Del i 20 burgerboller. Ja, det er mange burgerboller. Vi bager dog altid stort, når vi bager. Og disse burgerboller er bedst, efter en tur i fryseren. Som dermed også gør det LANGT nemmere at bage hjemmebagte burgerboller til grillsæsonen – så man ikke står med det hele dagen for ens grillfest. Vi har bagt til hele sommeren nu, samme med hotdogbrød.

Få vores opskrift på lækre hotdogbrød her

Klem burgerbollerne let flade. Hæv 3 timer på køkkenbordet med en bageblade ovenpå, for at holde formen – forholdsvis flad. Sidste time af hævning, fjernes bagepladen. Pensel med æg, drys med sesam. Og bag i forvarmet ovn ved 240 grader i 15 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *