Ramsløg har en ganske kort sæson. Det er dog SUPER nemt at gemme smagen til senere. Vi laver ramsløg olie, som vi er KÆMPE fan af herhjemme. Smager virkelig bare så godt ovenpå salat, pasta osv.
Hjemmelavet olie med smag
Noget af det nemmeste at lave er olie med smag. Der er virkelig slet intet behov for at købe olier med smag. Bare tag ramsløgolie. Det er bare at tage en masse ramsløg og blende med olie.
Det er da virkelig nemt!

Samme gælder det med mange andre ting – persille er godt, såvel er koriander. Her i juni går både persille og koriander i stok. Bare tag lidt olie og blend med en god portion koriander eller persille – og man har SUPER lækker olie, til sommerens salater, dressing og ovenpå pasta.
Tilsæt lidt eddike til olie, for at runde smage af. OG det er det – er man til hvidløg, så blend frisk hvidløg med. Det giver et lækkert pift.
Opskrift på ramsløg olie



Jeg har nærmest allerede afsløret opskriften på ramsløg olie – men gentager lige.
Høst en stor portion ramsløg i haven. Tænk 200g ramstløg til 5 dl olie.
Indskyder lige: Det er virkelig ikke her, at man skal gå på kompromis med olie. Vælg en god olie. Vi bruger olivenolie, som giver en lækker smag. Men en neutral olie er også fint.
Vi tilsætter en spsk eddike, for lige at binde det hele sammen – oplever desuden at det hjælper til at holde på farven.
Vask ramsløg, kom i blender og hæld olie henover – blend. Voila. Det er det.
Hæld hele masses i en skål, lad stå natten over i køleskabet – derved trækker LANGT mere af smagen ud i olien. Samtidigt bundfælder alle bladdele, så filtrering går nemmere. Hæld olie igennem et klæde – undlad at hæld bundfaldet med.
Dernæst er det blot at hælde på flaske. Gemmes mørk og køligt, så holder ramsløg olie NEMT 6 måneder…
Vi gentager præcis samme metode med koriander og persille. Derved har vi 3 super lækre olier, til sommerens salater, dressing og pastaretter.
Opskrift på lækker hjemmelavet dressing
Er man mere til decideret dressing, men bare olie på sin salat – så kan anbefales at tage lidt olie, honning, citron og blande med lidt cremefraiche. Brug selvfølgelig en af de hjemmelavede olier med smag – ramsløg olie er GENIALT til at lave en hvidløgsdressing, som man ikke lugter af.
2,5 dl cremerfraiche vendes med 3-5 spsk ramsløgolie, rørt med 2 spsk citron, 1 tsk honning, sjat eddike og lidt salt og peber. Tilsæt gerne noget hakket purløg eller persille, for at give dressingen teksttur.
Denne dressing ovenpå en god bøf og i en hjemmebagt burgerbolle. MUMS!

