Tryk "Enter" for at gå til indhold

ABSOLUT nødvendighed til grillsæsonen

En ting er en god grillpølse, men vigtigt er også et SUPER godt pølsebrød. Vi bager vores hotdogbrød selv – det er virkelig gourmet pølsebrød med surdej og bagt med smør.

Hjemmebagte pølsebrød med surdej

Indrømmet! Pølsebrød tager lidt tid at bage, da hvert brød skal rullet og formes – for derved at skabe en godt brød til hotdog. Det er dog – på alle måde – hele arbejdet værd. Resultatet er super luftige, seje og bløde pølsebrød.

Se guide til rulning af pølsebrød på vores instagram her

Når det er sagt, så er det dog ikke mere tidskrævende end vi fik bagt 48 pølsebrød – 3 plader – på en formiddag. Dejen er dog lavet dagen før, for NATURLIGVIS er her ikke bare tale om surdejs pølsebrød. Her er tale om langtidshævede, koldhævede gourmet brød med surdej til dine hotdogs.

Opskriften er super nem! Det er hele udrulning og hævetid, som tager tiden. Men hævetiden er jo bare ventetid. Udrulningen kræver lidt arbejde, men som sagt – så er det altså heller ikke være.

Opskrift på hjemmebagt pølsebrød med surdej

Først laves en fordej af 400g surdej, 400g lunkent vand, 400g mel og 25g gær.

Lad fordejen hvile 25 minutter. Dernæst lunes 6 dl mælk, hvori tilsættes 125g gær og 100g sukker. Hæld væsken op i fordejen og tilsæt 900g mel. Rør til en ensartet masse, tilsæt 4 æg, 20 g salt og igen 900g mel.

Ælt på røremasken i 7 minutter ved lav hastighed. Tilsæt 160g smør i små tern, ælt 3 min ved lav hastighed – til smøret er godt indarbejdet i dejen.

Stil til hævning i køleskabet, natten over. Del i 48 boller. Stil på bageplade og lad hæve lunt 30 minutter.

hjemmebag surdej bagning hjemmebagt

Nu starter udrulning. Tryk bollerne flade, en efter en – og brug en kagerulle til at rulle til en rektangel. Dernæst rulles dejen sammen, se nedenfor.

hjemmebagte gourmet pølsebrød med surdej

De udrullede brød ligger forholdvis tæt, men skal ikke røre hinanden – ca 1 cm imellem brødene. Har plads til 2 rækker med brød på en bageplade – 16 brød alt i alt, så 8 brød pr. række.

Hæv 60 minutter, så er de næsten vokset sammen. Og bag i varmluft ovn i 10-12 minutter. Efter at pølsebrød er penslet med æg.

hjemmebagte gourmet pølsebrød med surdej

Voila! Så er der hjemmebagte pølsebrød. 48 stk, helt præcist – og dermed til en del grillaftener henover sommeren.

Bedste pølser til hotdog

Nu ville det selvfølgelig være SUPER fantastisk, om vi også selv lavede vores pølser til de hjemmebagte pølsebrød med surdej. Det gør vi dog ikke…. endnu, i hvert fald.

Vi har dog en fantastisk lokal slagter, som virkelig laver nogle skønne pølser. Henover sommeren så er det pølser herfra, vi prioriterer. Det gør at hotdog bliver et helt gourmet måltid, men sådan må det også gerne være – engang imellem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *