Nå ja! Og bladselleri forveksles ofte med knoldselleri. Dyrkning af bladselleri og knoldselleri er da også helt ens. På den ene spises knolden. På bladselleri spises stænglerne, virkelig lækre.
Succes med dyrkning af bladselleri
Er man ny til dyrkning af grøntsager, så er bladselleri ikke det første man bør begynde med. Bladselleri hører til en af de mere besværlige grøntsager. Når det er sagt, så er dyrkning af bladselleri egentligt ikke besværligt. Det er nærmere bare enormt tidskrævende. Forstået på den måde at bladselleri har behov for en lang vækstperiode, præcis som det gælder med knoldselleri.
Få guide til dyrkning af knoldselleri her
I bund og grund er fremgangsmåden PRÆCIS den samme, som ved dyrkning af knoldselleri og dyrkning af bladselleri. Handler om at komme tidligt igang med såning, da fremspiring går langsomt.
Såning af selleri begynder vi med i slutningen af januar. I en vindueskarm. I løbet af 2-3 uger er frø spiret frem. HUSK, at frø endelig ikke må dækkes af jord – frø til selleri er lyskrævende, for at spire.

Væksten går desuden ENORMT langsom i starten. Kan nærmest synes, at det står helt stille. Efter såning af bladselleri i slutningen af januar, så var det først i midt marts at vi priklede selleri til individuelle potter.
Indskyder lige, at trods vindueskarm er fin til forspiring af selleri – så behøves vækstlys for den videre vækst, efter såning af bladselleri.
Efter såning og prikling af bladselleri – såvel knoldselleri – så flyttede planterne i kælderen, hvor vi har et fint setup med vækstlys. Herfra voksede planterne større, inden til slut april blev priklet igen igen – til større potter. Og derefter flyttede i drivhuset. Her har det vokset sig til nogle ganske store planter.

Hærdning af planter til udplantning
De sidste 4-5 dage har vi langsomt taget planterne ud. Det er ganske tidligt, her midt maj. Vejret er dog helt fantastisk godt i år. Normalt begynder vi først hærdning af planter til udplantning i juni. Og dermed plantning af bladselleri i køkkenhaven start juni.
Vejret er dog virkelig godt, som nævnt. Og der er derfor ingen grund til at vente. Vi har dog fortsat planterne inde i drivhuset, henover natten – indtil de er hærdet godt af.

Det bliver til lidt meget transport frem og tilbage fra drivhuset, men hærdning af planter er vigtigt. Det har den gevinst at planterne langsomt vænnes til sollys og vind, så planternes blade hærdes – og ikke bliver svedne ved udplantning. Det kan sætte planterne ganske voldsomt tilbage, hvis de først bliver beskadiget af sol og vind.
Plantning af bladselleri i køkkenhaven
Kalenderen skriver nu 17 maj. Vi har aldrig tidligere plantet bladselleri ud i køkkenhaven SÅ tidligt. Det er helt vildt, men da kun dejligt at planterne kan komme ud og vokse rigtigt. Trods vi allerede har store planter, så er det mest bladmasse – og planterne har behov for en længere vækstperiode i køkkenhaven, for at få succes med dyrkning af bladselleri. Altså få de klassiske kraftige stænger, som er det vi spiser fra bladselleri.

Se lige et flot rodnet! Virkelig flotte planter til udplantning vi har i år. Der har også været en god varme i drivhuset, den sidste måned. Tror aldrig vi har vandet så meget i drivhuset, som vi har i år.
Tegner generelt bare til en fantastisk sæson i køkkenhaven.

Vi dyrker bladselleri side om side med buskbønner og standbønner. Dermed fungerer bladselleri, som afskærmning på jorden – og trives godt med skyggen fra bønnerne. Så win-win for alle parter.
Ved dyrkning af bladselleri, så husk at det er sultne planter – så løbende tilfør gødning. Og sørg for løbende vanding. Bladselleri vil gerne have masser af vand, hvilket bønner også trives med – så endnu en fordel ved dyrkning af bønner og bladselleri sammen.