Det er måske lidt 80’er gammeldags. Jeg er dog vild med syltede pærer. Et stort dillemma har dog været hvorfor bliver mine syltede pærer brune. Jeg har fundet løsningen på at undgå brune pærer.
Kategori: Mad & Spisekammeret
Hjemmelavet mad smager bedst! Det mener vi i hvert fald på Nymølle. Og vi elsker mad.
Derfor forsøger vi også at lave alt vores mad selv.Vi bager vores eget rugbrød. Vi bager vores egne kager. Og med en stor køkkenhave fyldt med grøntsager, så laver vi også rigtigt mange grøntsagsretter til fryseren.
Vi henkoger og sylter også rigtigt mange grøntsager fra vores køkkenhave.
Læs mere om vores køkkenhave her
Vi henkoger og sylter også mange frugter og bær, som vi henter i skoven eller fra vores frugthave.
Vores frugthave forsyner os også med store mængder frugt til æblessaft, såvel som frugt til at lave saftevand. Vi elsker solbærsaft og laver hvert år en stor portion solbærsaft. Fra vores læhegn omkring vores marker høster vi i foråret mange hyldeblomskærme, som vi forvandler til hyldeblomssaft.
Det er fantastisk lækkert at have hjemmelavet saft til saftevand, når det er vinter og det hele udenfor er mørk og koldt. Så kan man trylle lidt sommersol og varme ind i en kold januar måned med et glas koldt solbærsaft fra egen have.
Læs mere om vores frugthave her
Her kan du læse alle vores indlæg om hjemmelavet mad, hjemmelavet saft, hjemmebagt kage og hjemmebagt brød. Vi vil også dele rigtigt mange opskrifter på alt det vi laver, bager, sylter og henkoger. Så læs med her på bloggen og bliv inspireret til at lave hjemmelavet mad :-) Det smager bedst!
Snaps hører sig til, til julefrokost. Vi er godt igang med at lave forskellige opskrifter af hjemmelavet snaps. Idag er lavet en opskrift med havtorn snaps.
Æblekage med smuldredej er nemt. SUPER nemt! Lad os dog være ærlige, det er ikke helt så pænt som en æbletærte – bagt æblekage om man vil. Denne opskrift på bagt æblekage med kanel er virkelig god, lækker og ganske NEM.
Syltede asier er ikke bare “syltede” — der er de gammeldags syltede asier, som først kræver en saltning. Og der er de syltede asier, som først kræver – narh, lad værre! Hjemmelavede asier skal være gammeldags syltede!
Prøv det! Hjemmelavet figenmarmelade er altså virkelig lækkert! Og virkelig nemt at lave – generelt er hjemmelavet marmelade bare super nemt at lave.
Hvor andre har svært ved at finde på, hvad man kan lave med mirabelle – så har vi helt styr på, at få lavet en stor portion mirabelle kompot. Også kaldet sødsuppe. Det er uden tvivl den bedste mirabeller opskrift jeg kender.
ELSKER bladbede. Det er – meget mærkeligt – en overset og ukendt grøntsag. Fantastisk flotte farver, nemt at dyrke og smager skønt. Brug bladbede som spinat eller kål og få nogle anderledes og lækre opskrifter med bladbeder.
Den helt store glæde ved dyrkning af tomater er alle de skønne farverige varianter af tomater. Nå ja! Også smagen, naturligvis. Farverne gør dog noget ekstra lækkert ved en frisk tomatsalat.
Focaccia brød er ikke bare lækkert. Focaccia er også et perfekt brød at krydre med grøntsager – fortiden er det de mange tomater, som giver smag. Senere vil det være f.eks. peberfrugt
Selvfølglig spiser vi vores kaniner. Smager skønt! Vi spiser alt på kaniner – selv skroget bruges. Koges til suppe – noget af det bedste kanin mad er suppe med kanin.