Kanelbullar og kanelboller lyder måske ens. Der er dog stor forskel på svenske kanelbullar opskrift og klassiske danske kanelboller – også kaldet kanelsnegle. Min favorit er uden tvivl de svenske kanelboller.
Kategori: Mad & Spisekammeret
Hjemmelavet mad smager bedst! Det mener vi i hvert fald på Nymølle. Og vi elsker mad.
Derfor forsøger vi også at lave alt vores mad selv.Vi bager vores eget rugbrød. Vi bager vores egne kager. Og med en stor køkkenhave fyldt med grøntsager, så laver vi også rigtigt mange grøntsagsretter til fryseren.
Vi henkoger og sylter også rigtigt mange grøntsager fra vores køkkenhave.
Læs mere om vores køkkenhave her
Vi henkoger og sylter også mange frugter og bær, som vi henter i skoven eller fra vores frugthave.
Vores frugthave forsyner os også med store mængder frugt til æblessaft, såvel som frugt til at lave saftevand. Vi elsker solbærsaft og laver hvert år en stor portion solbærsaft. Fra vores læhegn omkring vores marker høster vi i foråret mange hyldeblomskærme, som vi forvandler til hyldeblomssaft.
Det er fantastisk lækkert at have hjemmelavet saft til saftevand, når det er vinter og det hele udenfor er mørk og koldt. Så kan man trylle lidt sommersol og varme ind i en kold januar måned med et glas koldt solbærsaft fra egen have.
Læs mere om vores frugthave her
Her kan du læse alle vores indlæg om hjemmelavet mad, hjemmelavet saft, hjemmebagt kage og hjemmebagt brød. Vi vil også dele rigtigt mange opskrifter på alt det vi laver, bager, sylter og henkoger. Så læs med her på bloggen og bliv inspireret til at lave hjemmelavet mad :-) Det smager bedst!
ELSKER tærte. Hjemmebagt tærte er det bedste – og nu haven bugner med overflod af modne pærer, så er de tid til at lave fyld til pæretærte. Nemlig syltede pærer, så jeg kan bage pæretærte senere på vinteren – eller til foråret eller måske henover sommeren… YEARH!
Drivhuset er tømt for sidste tomater. De sidste sommerkartofler er gravet op. Perfekt anledning til at lave små kartoffelpandekager med laks og peberrod.
Det er måske lidt 80’er gammeldags. Jeg er dog vild med syltede pærer. Et stort dillemma har dog været hvorfor bliver mine syltede pærer brune. Jeg har fundet løsningen på at undgå brune pærer.
Snaps hører sig til, til julefrokost. Vi er godt igang med at lave forskellige opskrifter af hjemmelavet snaps. Idag er lavet en opskrift med havtorn snaps.
Æblekage med smuldredej er nemt. SUPER nemt! Lad os dog være ærlige, det er ikke helt så pænt som en æbletærte – bagt æblekage om man vil. Denne opskrift på bagt æblekage med kanel er virkelig god, lækker og ganske NEM.
Syltede asier er ikke bare “syltede” — der er de gammeldags syltede asier, som først kræver en saltning. Og der er de syltede asier, som først kræver – narh, lad værre! Hjemmelavede asier skal være gammeldags syltede!
Prøv det! Hjemmelavet figenmarmelade er altså virkelig lækkert! Og virkelig nemt at lave – generelt er hjemmelavet marmelade bare super nemt at lave.
Hvor andre har svært ved at finde på, hvad man kan lave med mirabelle – så har vi helt styr på, at få lavet en stor portion mirabelle kompot. Også kaldet sødsuppe. Det er uden tvivl den bedste mirabeller opskrift jeg kender.
ELSKER bladbede. Det er – meget mærkeligt – en overset og ukendt grøntsag. Fantastisk flotte farver, nemt at dyrke og smager skønt. Brug bladbede som spinat eller kål og få nogle anderledes og lækre opskrifter med bladbeder.