Tryk "Enter" for at gå til indhold

En smuk forret med “rester” fra haven

Drivhuset er tømt for sidste tomater. De sidste sommerkartofler er gravet op. Perfekt anledning til at lave små kartoffelpandekager med laks og peberrod.

Smuk forret fra køkkenhaven

Okay! Laks er købt. Dyrkning af laks er vi endnu ikke nået til. Og når næppe dertil.

Ikke desto mindre, så er alt andet i denne skønne forret fra haven. Lavet med de absolut sidste tomater fra drivhuset – efter at Rune rengjorde drivhuset den anden dag.

Læs om rengøring af kapilærkasser her

Normalt bruges kartoffelpandekager, som en del af hovedretten. Gerne i form af en kæmpe stor kartoffelpandekage – også kaldet røsti – som serveres til kød, grøntsager og sovs.

Små kartoffelpandekager kan dog virkelig også noget. Serveret med laks, porcheret æg, friske tomater og revet peberrod, så har man en smuk forret.

hjemmelavede kartoffelpandekager laks forret porcheret æg perberrod

Nu vi taler forret – og der måske skal inviteres flere gæster – så lad mig hurtigt gentage min løsning på produktion af mange porcherede æg.

Porcheret æg er normalt noget der lavet ét af gangen. Og der for måske ikke lige det nemmeste at stå med til et selskab af venner.

Porcheret æg kan laves super nemt. Bare slå æg ud i en skål, hæld eddike ved – og lad det stå 10-15 minutter.

Allerede efter et par minutter kan man se forvandlingen.

porcheret æg nemt

Bringe vand i en gryde i kog. Tag af varmen og hæld alle æg fra skålen i gryden. Lad stå 2-3 minutter og voila en stor portion porcherede æg.

Læs mere om nem porchering af æg her

Det er virkelig nemt! Nå! Nu til min opskrift på kartoffelpandekage..

Opskrift på små kartoffelpandekager

Til små kartoffelpandekager foretrækker jeg at rive kartofler lidt finere. Modsat til store kartoffelpandekager – røsti – hvor jeg vil rive kartofler noget grovere.

Læg det revne kartoffel på et viskestykke og vrid vandet ud af kartoflerne. Skal virkelig vrides til.

Dernæst er det nærmest, som at lave frikadeller. Kom lidt mel, rasp og krydderier i en skål med det revne kartoffel. Tilsæt et æg og rør sammen.

Til 500 g kartofler bruges 3-4 spsk mel. 2 spsk rasp. 1 æg og salt og peber.

Man kan komme alle mulige krydderurter i – persille er specielt godt – hvis man vil. I denne opskrift undlader jeg dog, da de små kartoffelpandekager skal serveres med laks og friskrevet peberrod.

peberrod dyrkning høst hjemmelavet revet frisk fra haven

Peberrod er naturligvis også fra haven. En af den nemmeste krydderurter – rodfrugter er det vist – at dyrke.

Læs om dyrkning af peberrod

Husk dog med peberrod, at det lige skal modne 1-3 dage. Når man lige høster peberrod, så smager det meget mildt. Jeg vil nærmest sige det bare smager af ingenting. Men efter 1-3 dage i køleskabet, så kommer smagen frem. VIRKELLIG FREM. Vent med at riv peberrod indtil nu – og gem et stykke peberrod i køleskabet.

Hernæst er det blot at anrette. Kartoffelpandekage neders. Ovenpå laks, tomat og drys med peberrod og purløg. Og lige før servering, så et porcheret æg på toppen. Det er da virkelig en smuk forret.

Og det smagte skønt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *