Tryk "Enter" for at gå til indhold

Nem oprydning i drivhuset

Pludselig blev det lidt sjovere med dyrkning af tomater i drivhuset – eller dyrkning af chilier. Vores alternativ til kapilærkasser fungerer bare! MAX nemt og hurtig rengøring. FEDT!

Dyrkning i drivhus

Normalt vil jeg altid foretrække at plante direkte i jorden. Dyrkning af f.eks. tomater går meget bedre ved dyrkning af tomater i jorden. Også selvom det er dyrkning af tomater i drivhus.

Samme gælder det med chilier og anden dyrkning i drivhus.

Det er dog ikke altid muligt med dyrkning direkte i jorden. Vores drivhus står f.eks. på en gammel terasse – altså med fliser på gulvet i drivhuset.

Vi kunne hive fliserne op, men jorden under er voldsomt gruset og sandet. Ikke ideel til dyrkning af tomater eller dyrkning af chilier. Det er desuden blot et lille 4 kvm drivhus, som er boret fast til fliserne. Altså et drivhus uden fundament.

Nå ja! Og vores drivhus er f.eks. først og fremmest til forspiring. At vi henover sommeren bruger drivhuset til dyrkning af tomater er blot fordi at drivhuset ellers ville stå tomt.

Langt størstedelen af vores tomater dyrker vi på friland.

Læs om dyrkning af tomater på friland her

Kort sagt. Vi bruger kapillærkasser til dyrkning af tomater. Rettere sagt vi brugte kapilærkasser. Vi har nemlig fundet et super smart alternativ til kapilærkasser.

Alternativ til kapilærkasser

Løsningen hedder “ABT Plant Growers”. Jeg fik nogle stykker i farsdagsgave – købt igennem Claus Dalby.

Det er egentligt bare en kapilær krukke. Systemet minder enormt meget som vi kender det fra almindelig flamingo kasser – altså traditionelle kapilærkasser. Også alligevel ikke.

Først og fremmest er dette smarte alternativ til traditionelle kapilærkasser udført i genbrugsplads, hvilket ikke bare gør krukkerne langt mere holdbare og mere miljørigtige. Der er også plads til LANGT mere jord. Dermed også et langt sundere rodnet hos planten. Ideen er desuden at der vokser én plante pr krukke – fremfor 2-3 planter, som i en traditionel kapilærkasse.

Kapilær kasse krukke kapilærkrukke abc plant growers smart dyrkning alternativ til kapilærkasse

Nå ja! Og måske mest genialt – det nye alternativ til traditionelle kapilærkasser – er at krukkerne er sorte. Derved mindske en stor del af den almindelig fremspiring af alger i vandreservoiret.

Efter tømning af jord, så ses det tydeligt at kassen til vand nærmest er helt ren. Desuden helt fri for rødder.

Tømning af denne nye kapilær krukke gik desuden nemt. Bare vend krukken med bunden i vejret. Nemmere kan det virkelig ikke gøres. Hurra for noget, som virkelig bare fungerer!

Rengøring drivhus

Farvel til kapilærkasser i drivhuset!

Slipper ikke for at gøre de nye krukker til drivhuset rene. De får lige en tur med vandslangen og en stiv børste. Det er dog enormt meget nemmere end de almindelige kapilærkasser.

kapilær kasse kapillær kapilærkasse

Havde et par almindelig kapilærkasser i drivhuset også i år. Se lige noget svineri. Rødderne gror mere nede i vandet, end i plantesækken. De hvide kasser er desuden ikek hvide længere, men ser møg beskidte og trælse ud. Vandet er desuden helt pludret og “levende”.

Bestemt ikke en fornøjelse at rydde op efter. Det bliver sidste sommer med kapilærkasser. Fra nu kører vi med de nye alternativ til kapilærkasser – de fungerer bare.

Efter de er rengjort, så kan man nærmest ikke se at de har været brugt.

Endnu en genial ting, som er værd at nævne. De nye kapilær krukker kan stables, så de ikke fylder noget videre.

Har faktisk ikke en eneste negativ ting at nævne om de nye kapilær krukker. De virker bare!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *