Tryk "Enter" for at gå til indhold

Ikke det bedste vejr til det, men gøres skal det…

Maj og juni var knastør. Skal da lige love for at at vi får vand her i juli. Aldrig stået i regnvejr og været ved at klip rhododendron. Det er dog vigtigt for at sikre en tæt rhododendron og mange blomster på rhododendron.

Få en flot tæt rhododendron

Pasning af rhododendron er ganske nemt. Det tager dog tid at passe rhododendron, hvis man gerne vil have en flot tæt rhododendron – med mange blomster på rhododendron.

Arbejdet er dog kun én gang om året. Og handler om at klip rhododendron blomster væk efter blomstring.

Indskyder lige. Rhododendron tåler temmelig hård beskæring. Kan skæres helt ned til jorden. Har man en rhododendron, som ikke er tæt – så klip helt ned og lad planten skyde på ny.

Jeg vil faktisk sige at det at klip visne blomster af rhododendron er noget af det vigtigste for at sikre en flot og tæt rhododendron.. Det tager tid, men er virkelig indsatsen værd.

Klip Rhododendron

klip nip blomster rhododendron rododendron mange blomster tæt

Her i juli, når rhododendron er afblomstret så starter det. Jeg tager et par aftener, hvor jeg går alle mine rhododendron igennem – og ganske enkelt nipper samtlige afblomstrede blomster og frøstande væk.

De falder ikke af, af sig selv. Og vil bare stå og skæmme planten. Og modvirke dannelsen af blomsterknopper – altså resulterere i en dårligere blomstring næste år. Ved ikke at fjerne visne blomster fra rhododendron, så skyder planten heller ikke på samme måde, så man får en busk der er mere åben – fremfor en flot tæt rhododendron.

Sidste år nåede jeg ikke alle buske igennem. Nedenfor kan se forskellen på dette års visne blomster og sidste års – de helt tørre og kedelige.

nip visne blomster af rhododendron mange afblomstrede

Vores datter var 4 mdr, da jeg skulle alle rhododendron igennem – og ja, dermed andre ting at tænke på. Det er lidt øv, når man oplever blomstringen i år. For ja, der var nærmest ingen blomster på denne rhododendron, hvor jeg ikke nåede at klippe visne blomster væk.

Allerede på et år, så kan jeg også se at busken er noget mere åben. Så det betyder altså virkelig noget!

Visne blomster rhododendron klip beskære beskæring tæt

Det pynter da også kun – rigtig meget – at få alle de visne blomster på rhododendron væk. Det står jo bare og er brune hele sommeren. Og fra efteråret bliver det tørre frøstande, som begrænser næste års blomstring.

Læs mere om at nip rhododendron

Gødning til Rhododendron og surbundsjord

Udover at klip rhododendron efter blomstring, så gødning vigtigt. Virkelig vigtigt. Sørg for at giv gødning i marts og april. Og gerne igen i juni. Kan købes Rhododendron gødning. Det bruger jeg og fungerer fint.

Sørg desuden for at sikre en lav ph-værdi i jorden. Rhododendron er surbundsplanter, så jorden skal være sur. Tilføj årligt flis af gran, eller tilføj spagnum – sidstnævnte er dog ikke så miljørigtigt, hvorfor vi flitter juletræer og kommer på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *