Tryk "Enter" for at gå til indhold

Det er ren cirkus-style

Netop fået opsat volierenet omkring vores dueslag. Dermed har vi lavet et midlertidigt voliere til vores duer – fjernes, når duerne ved hvor de bor…

Voliere til duer

Det er snart længe siden, at vi fik sat vores flotte dueslag op i haven. Med den voldsomme blæst vi har haft dette forår, så må det siges at vores dueslag virkelig er blevet storm-testet.

Dueslag til duer i haven

Søndag skal jeg hente duer, så skal lige have gjort de sidste forberedelser til at duerne kan flytte ind. Vigtigst af alt, så skal der sættes volierenet op. Meningen er at vores duer skal flyve frit i haven og bo i vores flotte dueslag. Duerne skal dog lige lære, at de nu bor på Nymølle. Ville være MEGA ærgerligt, hvis alle duerne fløj væk, straks de blev sat fri i haven.

Derfor har vi lavet et midlertidigt voliere til vores duer. Ganske simpelt. Jeg har bare hængt volierenet henover dueslaget, således at taget på dueslaget fungerer som midterstolpe.

voliere til duer fugle volierenet

Med nogle teltpløkker har jeg fået nettet spændt ud, så der er god plads til duerne under nettet. Det er nærmest som et stort cirkustelt af net. Tænker det kommer til at fungere helt perfekt.

Volierenet til voliere i haven

Lad mig hurtigt sige, at man altså ikke bare kan bruge det hersens net, som mange haveejere hænger over frugttræer, bærbuske og jordbærplanter. Det er IKKE volierenet. Man risikerer at ens fugle kommer til at hænge fast – og får sig viklet ind i plastiknettet.

Volierer net er lavet af nylon, som er svejset sammen i samlinger. Helt anderledes end det plastiknet, som bruges til jordbær og frugttræer.

Volierenet til duer – og det gælder vist alt voliernet – har meget større masker. Det volierenet vi har er specielt volierenet til duer, som har en maskestørrelse på 5×5 cm. Det er lidt dyrt at købe, men så er det altså heller ikke værre. Jeg har betalt 600 kr for et volierenet på 10×20 meter.

Selvfølgelig en helt anden pris end de 20-30 kr man betaler for samme størrelse net i byggemarkedet til jordbær – men volierenet er det eneste rigtige at bruge!

Et lille råd herfra, når det kommer til køb. Køb voliernet hos en skadedyrsforhandler. Det er samme vare, men priserne er LANGT billigere – formentligt fordi en skadedyrsforhandler køber volierenet hjem i meget større partier. Der er nok bare flere, som ønsker at bekæmpe duer i haven, end der ønsker at holde duer i haven – og sådan er det vist generelt med alle fugle i voliere. Langt flere, som søger at bekæmpe fugle i haven, hvilket jeg bare slet ikke forstår.

Pasning af duer

Nu vi har fået opsat volierenet, for at lave vores midlertidige voliere til vores duer, så skal der også lavet lidt ekstra foranstaltninger i volieret.

Duer vil gerne have noget at sidde på. Fremadrettet vil vores duer bare kunne sidde rundt i havens træer, men under volierenettet kan de jo ikke de. Derfor har jeg lavet en pind til duerne.

pind duer fugle

Fremadrettet må duerne også bare bruge vores havedam, til at bade og drikke vand fra – eller står i kø med havens øvrige fugle om at få en dukkert i vores fuglebad.

Det midertidige volier til vores duer kommer til at stå i flere uger, førend det fjernes og duerne må flyve frit. Derfor skal duerne også have et drikkekar, såvel badekar.

foder til duer vand pasning voliere

Jeg har desuden været oppe og fore redekasserne med halm, ligesom jeg har fundet en gammel underskål, som skal bruges til fodring. Fodring af duer kommer til at ske fremadrettet. Duerne skal have mad og jeg tænker at få lavet en mere smart løsning på et senere tidspunkt.

Tænker jeg skal have lavet et foderbræt til fodring af mine duer. I første omgang, så må duerne dog spise af en underskål. Det skal nok fungere helt fint.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *