Tryk "Enter" for at gå til indhold

Klar til nye beboer på Nymølle…

Nu har vi endelig fået sat vores dueslag op – altså vores hus til duer – og er dermed klar til at få duer til foråret. FEDT!

Hold af duer i haven

Endnu har vi ikke fåte duer. Duerne kommer først til foråret, men nu har vi fået sat vores fine hus til duer op – et såkaldt dueslag (eller duehus om man vil)

Et dueslag inspireret af de klassiske engelske dueslag, til hold af duer på landet.

Vi skal ikke til at holde duer for at avle hverken drevduer eller konkurrence duer. Vi kommer egentlig slet ikke til at gøre ret meget i avl af duer. Vi skal blot have duer, fordi det er sjove fugle i haven – faktisk ganske underholdende, når de tager en tur rundt i haven. Nå ja! Også er vi da glade for den smule yngel vi kan få, som kan forvandles til lækker mad med duer. Vi har før smagt due go det smager ganske godt, så det glæder vi os til at kunne smage igen.

Det er da desuden en vældig pæn skulptur i haven, sådan et dueslag.

Opsætning af dueslag i haven – et rigtig duehus

Vi har brugt vinteren på at få lavet dueslaget, få det malet og klargjort dueslaget. Nu er det nye duehus klar til at komme op i haven, så vi til foråret kan få duer.

Læs om maling om vinteren her

Vi har også fået sat en stor pæl op i haven, som det nye hus til duer skal monteres ovenpå.

Pælen er 2,6 meter høj – over jorden – og 90 cm nede i jorden, for at sikre at pælen står ordentligt. Også i stormvejr. Derfor er pælene også støbt fast med stolpebeton.

Hus til duer

Det var ikke helt let at få huset op på stolpen, men det gik. Og nøj, hvor er vi vildt glade for det. Passer fantastisk flot ind i frugthaven. Med huset på pælene, så fulgte taget. Også er huset klar til beboerer.

hus til duer i haven dueslag opdræt avl engelsk duehus dovecote

Vi er SUPER tilfredse med resultatet. Det er blevet, præcis om vi ønskede det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *