Tryk "Enter" for at gå til indhold

Nyt blod til flokken af duer

Vi har et lille hold af duer i haven. Opdrætter duer til spisning, såvel for hyggen. Duerne er noget så nysgerrig og hyggelige, når de flyver rundt i haven.

Spurvehøgen tager vores duer

Vi har haft problemer med at spurvehøgen kom forbi og så vores dueslag, som en buffet. Problemet er løst ved at vi har fået sat en plastik spurvehøg op ved dueslaget.

Krævede lige lidt tilvænning for duerne, men nu ved de at den ikke er farlig. Og da spurvehøgen tilsyneladende ikke gider selskab, når den er i “buffet”, så undgår vi at få taget vores duer.

Spurvehøgen nåede dog at tage lidt for mange damer, førend vi fik løst problemet. Tilbage står vi med 3 drenge, som ikke giver ret meget duesteg.

Derfor har jeg været afsted efter nye duer til dueslaget.

duer i haven hold af duer dueslag

Dermed er det tid til at få det midlertidige volier op igen. Først måtte jeg dog lige ud en sen eftermiddag og sætte et par brædder for dueslaget, så duerne bliver inde. Og jeg i ro kan lægge ned henover dueslage.

Bøvl er der ved det. Nu også træls at spurvehøgen lige synes, at den skal spise mine duer. Kunne den ikke tage nogle af de fede skovduer, som sidder rundt i træerne.

duer i haven hold af duer dueslag voliere

Nå! Det gik nu ganske nemt med at få nettet op igen. De nye duer er sat op i dueslaget. Nu venter jeg blot nogle uger, så kan jeg tage nettet af igen. Og duerne har lært at de hører til her.

Hold af frie duer i haven

Jeg er udemærket klar over, at langt de fleste ser duer som skadedyr. Duer kan da også gøre stor skade, når de kommer i kæmpe flokke.

Et lille hold duer i haven, som vi har det, er nu ganske hyggeligt.

Duerne flyver frit rundt i haven. Oftest sidder de på tagryggen af stalden. Når vi kommer hjem, så kommer duerne flyvende i cirkler over stalden. Det er da hyggeligt.

Vi har duer af racen højstjerter, som netop er en due, som helst bliver hjemme – modsat andre duer, som gerne tager nogle lange flyveture. Dermed har vi også fornøjelsen af at have duerne siddende rundt i haven og følge med.

Læs om duer i haven her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *