Snaps hører sig til, til julefrokost. Vi er godt igang med at lave forskellige opskrifter af hjemmelavet snaps. Idag er lavet en opskrift med havtorn snaps.
Hjemmelavet snaps opskrift
Nu skal der ikke gå supermarked i bloggen. Altså fokus på jul allerede før sommeren er ovre.
Der er endnu længe til jul. Julepynt venter vi med endnu. Vi er dog igang med at lave hjemmelavet snaps.
Nå ja! Og forrige uge fik Martin sat amaryllis løg til forspiring, så de kan blomstrer til jul. Læs om hvornår amaryllis løg skal sættes i jorden for at få amaryllis til at blomstre til jul
Mange nøjes med at drikke snaps til julefrokost. Måske mere af pligt – rettere sagt tradition – end fordi man egentligt kan lide snaps. Martin og jeg er dog ganske glade for snaps. Vi drikker af og til en snaps til en lækker frokost.
Til jul og påske, så gør vi dog lidt mere ud af det. Vi laver vores egen hjemmelavet snaps.
Det er super hyggeligt at have forskellige snaps at kunne servere og drikke til jul.
Intet er nemmere end at lave hjemmelavet snaps. Tag blot en klar neutral snaps, som hældes henover nogle bær, krydderurter eller lignende – altså noget, som man tænker kan give en god smag.
Vi er glade for havtorn snaps. Både sød og syrlig.
Opskrift på havtorn snaps
Det kan være lidt besværligt at få havtorn af grenene. Specielt fordi havtorn har nogle voldsomt spide torne, såvel fordi havtorn bær nemt splatter ud
Jeg har dog fundet at klipper man grene med havtorn og kommer i fryseren, så går det hele nemt.
Efter at havtorn er frosset, så kan man nemlig bare ryste grenene – eller bruge en gaffel til at få de mange havtorn af grenene. Helt uden torne i fingrene og samtidigt få flotte hele havtorn bær.
Dernæst er det bare at sortere bladene fra, som er faldet med af. Kom de mange havtorn i et glas. Jeg bruger et patentglas, hvor jeg hælder bærrene over med klar snaps.
Husk dog lige at bruge en ske eller morter til at smadre bærrene lidt forud. Derved kommer smagen fra bærrene bedre ud i snapsen.
Nu er det bare at lade glasset stå på køkkenbordet i et par uger, hvor man dagligt ryster glasset.
Dernæst kan det hele filtreres, hældes på flaske. Og voila, så har man hjemmelavet snaps med havtorn.
Hjemmelavet snaps med honning
I år har jeg også forsøgt at lave en version med honning. 1/2 bæger honning til 1/2 flaske snaps. Lad det stå og trække i et par uger, hvor honningen får lov at opløses i snapsen.
Det bliver jo nok en noget sødere snaps, men nu skal det prøves med honningsnaps.
Nogle vil måske tilsætte sukker, men så kan der ikke være tale om snaps. Så er det jo nærmere likør. Det lavede Martin med kirsebær tidligere på sæsonen. Og han har vist også gang i en portion brombær likør.