Tryk "Enter" for at gå til indhold

Plantning af lavendel & jord til lavendel

Vi har lavendel om vores terasse, som skal renoveres. Oktober er det perfekte tidspunkt til hvornår man kan flytte lavendel. Plantning af lavendel gør vi i grus, som er bedste jord til lavendel.

Flytning af lavendel

Da vi flyttede ind på Nymølle, så var der lavet en teressa med et stendige omkring. Ikke et stendige, som jeg selv ville lave det, men et muret stendige.

lavendel terasse stendige stensætning

Nu skal det væk. Vores terasse skal opdateres og gøres mere hyggelig. Derfor skal alle planterne i bedet omkring terassen flyttes. Dette gælder også flytning af mange lavendel. Elsker lavendel. Og lavendel omkring ens terasse er en nem måde at holde insekter væk fra terassen, såvel undgå edderkopper laver net i ens havemøbler.

Og ja! Der er temmelig meget ukrudt imellem fliserne. Min mor er noget efter mig, med dette. Sådan ser det normalt heller ikke ud, men nu havde vi besluttet at terassen skulle opdateres. Derfor ikke lige haft fokus på at luge ukrudt imellem fliserne. De skal alle op og væk.

Hvornår kan man flytte lavendel?

Der er temmelig mange lavendel omkring terassen. Helt præcis er her planten ikke mindre end 50 lavendel, som står tæt omkring terassen. Det er den skønneste duft om sommeren, såvel et fantastisk summen af insekter.

De fleste planter i bedet omkring terassen potter vi op, så de kan plantes ved terassen senere. Det gør vi dog ikke med lavendel, da lavendel ikke kan lige at få forstyrret rødderne. Rettere sagt er det vigtigt med enormt god dræning i jorden. Bedste jord til lavendel er grus. Og tør ikke have lavendel i plastpotter, af frygt for at de vil rådne.

Førend vi er færdige med terassen kommer hurtigt til at gå noget tid. Derfor vælger vi at flytte de mange lavendel til et nyt sted i haven. Helt præcis flytter vi de mange lavendel planter til langs stalden, hvor de kan få lov at vokse sig endnu større.

hvornår kan man flytte lavendel opgravning flytning plantning

Langs staldens væg er jorden også mest sten og grus, så det er virkelig helt perfekt jord til lavendel.

Normalt vil jeg klip lavendel helt ned i september. Det har jeg dog ikke gjort i år. Netop fordi jeg vidste at vi skulle igang med flytning af lavendel. Efter opgravning har vi blot lige klippet blomsterne væk. Også plantet igen.

Læs om beskæring af lavendel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *