Tryk "Enter" for at gå til indhold

Besøg af spurvehøgen

Det midlertidige voliere er fjernet, så nu har vi frie duer i haven – og dermed også risikoen for duerne, som måltid for rovfugle. ØV! Spurvehøgen har taget én due!

Hold af frie duer i haven

dueslag voliere duer haven tamdue tamme duer

Sidste uge blev det midlertige voliere fjernet. Nu flyver vores duer frit rundt i haven. Og sikke de flyver. Duerne tager nogle ordentligt flyveture rundt over haven, tagryg på huset og udover vores marker.

Det midlertige voliere bestod af et net henover dueslaget, ganske enkelt for at lære duerne at de bor her. Det har de lært, så de vender troligt hjem til dueslaget. Læs om voliere til duer

I starten skulle duerne lige vænne sig til at flyve frit i haven. Nå ja, og duerne skulle lige vænne sig til at flyve rigtigt. Det tog lige et par dage, men nu går det helt perfekt. Duerne flyver flot rundt. I hvert fald de tilbageværende duer.

Vi – eller rettere sagt jeg – havde 6 hvide duer. Nu har jeg 5 hvide duer.

Ikke fordi en due er fløjet væk. Frie duer i haven skaber dog også risikoen for at rovfugle tager dyrene. Sådan er det. En del af naturen. Vi har da også mistet høns til røven, såvel høns til rovfugle.

Og det trods vi nu altid forsøger at passe på vores dyr. Et voliere til duer ville afhjælpe en del problemer med rovfugle, men det er nu også helt fantastisk med frie duer i haven – fantastisk at se, hvordan duerne nyder at flyve.

En due er taget af spurvehøgen. Så det ske, hvilket gik utrolig stærkt. Spurvehøgen tog duen i luften, også var det hurtigt ovre med duen.

frie duer i haven duehøg spurvehøg

Rovfugle i haven

Normalt er jeg vældig glad for besøg af alle fugle i haven. Også rovfugle i haven, trods jeg altid bliver lidt generet af rovfugle der lurer ved foderbrættet. Det virker bare ikke fair.

Nå ja! også er jeg da ærligt talt rigtig træt af, at en spurvehøg har snuppet en af mine duer.

Der er så mange vilde duer i skoven, kunne den ikke have snuppet en af dem. Og ikke en af mine duer.

Omvendt, det er naturens gang. Og det er fantastisk med de mange rovfugle. Husker jeg slet ikke, at jeg så og oplevede, da jeg var barn.

Vi har f.eks. en rød glente, som cirkulerer henover huset af og til. Ser tit spurvehøgen sidde på en hegnspæl, trods jeg af og til er i tvivl om det er en spurvehøg eller duehøg. Ikke altid til at se, men det var spurvehøgen der tog min due. Parterede den på vejen, så kunne se det henover havelågetn – og kom ganske tæt på, førend spurvehøgen opdagede mig og kameraet og fløj afsted med duen.

Læs om vores dueslag her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *