page contents Tryk "Enter" for at gå til indhold

Polsk rødbede sovs eller relish

Har man besøgt polen, så har man højst sandsyndligt smagt rødbede relish – smager fantastisk. Og med mange rødbeder i haven, så laver vi en stor portion rødbede relish.

Polen og polsk mad

Det skal ingen hemmelighed være, at vi er temmelig glade for Polen. Vi har gentagne gange holdt ferie i Polen – og er især vild med den lækre polske mad. Mums! Det er SÅ lækkert!

Især er vi meget glade for alle de mange syltede grøntsager, som man spiser i polen. Og i forlængelse af gårdagens blogindlæg om syltede rødbeder, så kommer her et indlæg om Polsk Rødbede Relish.

Virkelig værd at prøve! Specielt, hvis man ligesom os, er glad for stræk, kraftig og krydet mad.

Læs også gerne vores blogindlæg om Syltede Rødbeder

Opskrift på Polsk Rødbede Relish

2 kilo Rødbeder

400 gr sukker

5 dl. eddike

15-20 cm peberrrod

Godt med peber.

Start med at vaske og skrælle rødbederne. Skær enderne væk og riv rødbederne fint. Der skal være ca. 1,5 kilo revet rødbede retur for at lave denne opskrift på Polsk Rødbede Relish.

Kom den revne rødbede i en si og lad væsken løbe fra. Den revne rødbede skal være våd, men ikke ligge i egen væske. Hæld i en gryde, tilsæt eddike og sukker og en god mængde peber.

Vi bruger friskkværnet peber, så svært at vurdere mængden. Der skal 8-12 drej på en peberkværn til.

Varm langsomt blandingen op til kogepunktet og lad simre indtil rødbederne er klare i farven. Det tager 15-30 minutter – Og der skal ikke være ret meget væske retur i gryden.

Tag af varmen og tilsæt friskrevet peberrod.

Du skal selv rive peberrod! Du kan ikke bruge peberrod, som er revet – det vil ikke give nok smag.

Rør det hele sammen, så peberrod bliver fordelt i gryden.

Og voila, det er det!

Nu har du lavet Polsk Rødbede Relish. Hæld på glas – vil anbefale små glas, da man ikke spiser meget og kun holder sig 3-4 dage efter åbning. Sørg for at glassene er rengjorte og skoldede, så holder denne opskrift sig nemt i 5-6 måneder – husk blot at opbevar glas køligt og mørkt.

Spis det til pasta, kødretter, fisk – Polsk Rødbede Relish passer til rigtigt meget. Super lækkert!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *