Kalenderen siger november. Nu skal årets julekage bages, så den kan være klar til juledagene.
Kategori: Mad & Spisekammeret
Hjemmelavet mad smager bedst! Det mener vi i hvert fald på Nymølle. Og vi elsker mad.
Derfor forsøger vi også at lave alt vores mad selv.Vi bager vores eget rugbrød. Vi bager vores egne kager. Og med en stor køkkenhave fyldt med grøntsager, så laver vi også rigtigt mange grøntsagsretter til fryseren.
Vi henkoger og sylter også rigtigt mange grøntsager fra vores køkkenhave.
Læs mere om vores køkkenhave her
Vi henkoger og sylter også mange frugter og bær, som vi henter i skoven eller fra vores frugthave.
Vores frugthave forsyner os også med store mængder frugt til æblessaft, såvel som frugt til at lave saftevand. Vi elsker solbærsaft og laver hvert år en stor portion solbærsaft. Fra vores læhegn omkring vores marker høster vi i foråret mange hyldeblomskærme, som vi forvandler til hyldeblomssaft.
Det er fantastisk lækkert at have hjemmelavet saft til saftevand, når det er vinter og det hele udenfor er mørk og koldt. Så kan man trylle lidt sommersol og varme ind i en kold januar måned med et glas koldt solbærsaft fra egen have.
Læs mere om vores frugthave her
Her kan du læse alle vores indlæg om hjemmelavet mad, hjemmelavet saft, hjemmebagt kage og hjemmebagt brød. Vi vil også dele rigtigt mange opskrifter på alt det vi laver, bager, sylter og henkoger. Så læs med her på bloggen og bliv inspireret til at lave hjemmelavet mad :-) Det smager bedst!
Figentræerne blev plantet sent, så fignerne er ikke nået at blive modne. Der har også været alt for lidt sol – derfor bliver løsningen syltede grønne figner.
Den gamle hæk er fjernet og rødderne gravet op. Nu begynder første etape med plantningen af ny hæk – stensætningen, som hækken skal plantes på.
Det tidlige efteråret er kantareltid. Intet er mere lækkert end at lave en sandwich med kantareller – få min opskrift her.
Høstanemonen blomster. Høet er kørt hjem. Og vi er ved at have spist de sidste ærter fra haven. Skøn sommer! Og fantastisk med hjemmedyrket mad fra egen have. Elsker vores køkkenhave.
Det er højsæson for kamille. Vores marker er fyldt med kamille, hvilket er en god anledning til at høste kamille blomster – som vi kan nyde til hjemmelavet kamille te, når det bliver koldt.
Vi har enormt mange hyldeblomsttræer på vores grund. De blomster smukt netop nu og hvad er derfor mere nærliggende, end at lave noget lækker hjemmelavet hyldeblomstsaft?