Tryk "Enter" for at gå til indhold

Hjemmelavet hyldeblomst saftevand

Der er tusindvis af hyldetræer rundt omkring i skove og på marker – vi har mange hyldetræer i haven og laver igen i år en portion hyldeblomst saftevand.

Nem opskrift på hyldeblomst saftevand

Istedet for at købe hyldeblomstsaft, så kan man ganske nemt lave det selv. Og med alle de mange hyldetræer, som gror rundt omkring i Danmark, så burde det også være nemt at få fat i nogle blomsterskærme fra hyldetræer – altså hyldeblomster.

På Nymølle har vi mange hyldetræer, og det er et fantastisk smukt syn her i den tidlige sommer med alle de mange hyldeblomster – og naturligvis laver vi saft af hyldeblomster på Nymølle. Det er skønt at have til vinter.

Sidste år lavede vi en kæmpe portion hyldeblomstsaft. I år laver vi en noget mindre portion. Vi regner nemlig også med at lave solbærsaft og anden saft fra haven i år – sidste år havde vi blot ingen bærbuske i haven.

Også netop derfor valgte vi at anlægge en bærhave, som du kan læse nærmere om her:

Anlæg af bærhave

Fremgangsmåden for at lave hyldeblomstsaft er ganske nem. Start med at pluk en masse hyldeblomst og tag alle blomsterne af blomsterskærmene – stænglerne gør saften bitter. Lav en blanding af vand, sukker, citron og citronsyre og varm det op til kogepunktet. Hæld nu hyldeblomsterne i blanding, sluk for varmen og rør rundt.

Og det er det! Sådan laver man hyldeblomstsaft!

Lad blanding stå og trække i 5-10 dage, si hyldeblomstsaften og hæld derefter hyldeblomstsaften på flasker.

Nemt ik?

Og lover, at det smager super lækkert! LANGT bedre end det hyldeblomstsaft man kan købe i supermarkederne – og sikkert også med langt mindre sukker.

Søger du den præcise opskrift og fremgangsmåde for at lave hyldeblomstsaft? Tjek vores blogindlæg fra sidste år om fremstilling af hyldeblomstsaft. Du finder blogindlægget her:

Nem opskrift på hyldeblomstsaft

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *