Tryk "Enter" for at gå til indhold

Så skal der laves hjemmelavet hyldeblomstsaft

Vi har enormt mange hyldeblomsttræer på vores grund. De blomster smukt netop nu og hvad er derfor mere nærliggende, end at lave noget lækker hjemmelavet hyldeblomstsaft?

Nemmere bliver det ikke!

Tror snildt, at vi kan tælle de første 50 hyldeblomsttræer. Især vores læhegn omkring vores marker er beplantet med hyldeblomsttræer. Med så mange hyldeblomsttræer, så er det næsten obligatorisk at skulle lave hjemmelavet hyldeblomstsaft.

Det er desuden ganske nemt at lave hyldeblomstsaft! Virkelig nemt!

Saft af hyldeblomst laver man ganske enkelt ved at klippe en masse blomsterskærme. Dernæst nulres alle blomsterne af de grønnestilke. Der lavet et opkog i en stor gryde af vand, sukker, citron og citronsyre. Til slut hældes alle blomsterne ned i den kogende blanding. Gryden tages af varmen og stilles køligt i 5-10 dage – vigtigt er det at huske at lave en omrøring i blandingen 1-2 gange dagligt.

Det er da nemt!

skærebræt citron hyldeblomst
blomsterskærme hydeblomst
sukker vand hyldeblomstsaft
gryde hyldeblomster citron

Hyldeblomstsaft hældes på flasker

Når saften har stået i gryden i en uges tid, så skal blandingen sies. Derefter kan saftens hældes på flasker. Vi bruger patentflasker, som vi skyller i en blanding af vand og atamon – dette sikrer at saften ikke bliver dårlig.

Skal sagtens drikkes i løbet af 2-3 måneder er der ikke behov for at hælde på panteflasker – og atamon er desuden også helt unødvendigt.

Vi vil dog gemme en del af saften til vinter – og til foråret 2018, hvor vi helt sikkert kommer til at længes efter sommer, sol og friske grøntsager og frisk frugt fra haven. Derfor bruger vi patentflasker og netop fordi vi vil gemme hyldeblomstsaften længe, så gør vi os ekstra umage med at få skoldet flaskerne og få skyllet flaskerne i atamon.

hyldeblomstsaft tragt patentflaske

Hyldeblomstsaft er smagen af sol og sommer

Vi smager dog – naturligvis – allerede nu. Og vi tror godt love, at hjemmelavet saft af hyldeblomster fra egen have, det smager himmelsk. Hjemmelavet hyldeblomstsaft kan slet ikke sammenlignes med det saft man kan købe.

Hjemmelavet saft er meget bedre!

Og her kan man virkelig tale om, at hyldeblomssaft smager af sol og sommer. Det bliver fantastisk lækkers at have, når det bliver efterår og vinter – og kunne få en smule solskin ved at drikke et glas iskoldt saftevand med hjemmelavet hyldeblomssaft. Lækkert!

hyldeblomstsaft patentflasker
Årets produktion af hyldeblomstsaft 2017 – 12 flasker á 0,5 liter.

Hvad kan man ellers lave af hyldeblomster?

Man kan altid lade blomsterne blive til bær, så kan man senere på sæsonen lave hyldebærsaft – eller måske lave hyldebærsuppe. Det smager virkelig skønt med tvebakker.

Opskrift på hyldebærsuppe

Vil man bruge de skønne blomster, så kan jeg anbefale at blande hyldeblomster med salt. Derved kan man lave en fantastisk lækker hyldeblomstsalt – smager fantastisk til grisekød.

Og nu man allerede har lavet hyldeblomstsaft – måske fået lavet lige rigeligt – så kan man forvandle noget af ens saft til hyldeblomstsirup.

Opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsirup

4 Kommentarer

 1. Lisa
  Lisa 24. juni 2017

  Tak for opskriften! Det må jeg prøve med mine børnebørn.

  • Nymolle1900
   Nymolle1900 25. juni 2017

   Velbekom – sikker på, at dine børnebørn vil elske at være med til at lave hjemmelavet hyldeblomstsaft. Det smager skønt!

 2. Gitte
  Gitte 20. juni 2017

  Hvor ser det lækkert ud! Tror da jeg vil ud og forsøge at finde nogle hyldebærtræer – og følge jeres gode eksempel og få lavet noget hjemmelavet hyldebærsaft 🙂 MUMS 😀

  • Nymolle1900
   Nymolle1900 21. juni 2017

   Ja ik? 😀 Det er også viiildt lækkert 😀 Kan kun anbefales at gå igang med 😀 hjemmelavet hyldeblomstsaft smager bare bedst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *