Tryk "Enter" for at gå til indhold

Første trin i etablering af vores nye frugthave.

Vi skal have anlagt en stor frugthave. Dette kommer til at kræve en del arbejde, før frugttræerne kan plantes, da jorden er vældig dårligt – jordforbedring er nødvendigt!

Først og fremmest handler det om jordforbedring!

Vi har for længst besluttet at vi skal have en frugthave på Nymølle. Det er vi begge helt enige om. VI har desuden temmelig meget plads til at plante en masse frugttræer – og det vil kun være fantastisk at have en masse frugttræer at plukke lækker frisk frugt fra.

Læs om planerne for vores frugthave her

Frugthave på Nymølle

Vi vil etablere vores frugthave på en gammel hestefold. Jorden er altså voldsomt stampet, såvel som formentligt temmelig udpint for næringsstoffer. Græs er der i hvert fald ikke meget af på folden, trods der har gået heste på indtil maj – Jorden har sikkert ikke engang været gødet i flere år.

Det eneste som nuværende gror på marken, det er massevis af ukrudt – og ukrudt har det med at kunne gro allevegne. Også på en gammel og udpint hestefold.

Før vi kan plante frugttræer til efteråret, så skal vi derfor have forvandlet jorden til lækker plantejord for frugtræer.

Vi er allerede begyndt at køre alt vores græsafklip ud på marken.

– ikke at vi normalt ville opsamle græsafklip, men når nu græsset alligevel skal graves væk og der skal anlægges have. Så er der ingen grund til at gøde græsset med sit eget græsafklip. Især ikke, når klippet græs er FANTASTISK til at jordforbedre med. Vi har allerede kørt en del læs græsafklip ud på marken, og derunder arbejder regnormene effektivt – præcis, som det gerne skal være.

Vi skal dog også have tilført noget kvælstof til jorden, såvel som have smadret jorden godt og grundigt. Nuværende er jorden helt umuligt at grave i, men vi har fået gravet nogle små fuger hist og her – dem har vi sået til med ærter, bønner, snitbønner og andre frø af bælgfamilien.

Bælgfamilien er nemlig virkelig god til at samle kvælstof, samtidigt med at ærter har lange rødder, som kan smadre jorden. Kort sagt, så er bælgfamilien genial til jordforbedring.

Desuden gør det intet, at vi elsker ærter og bønner. En mark med ærter og bønner bliver super lækkert – og de grønneplanter, som vi ikke spiser de får lov at blive pløjet ned i jorden.

Næste step i vores jordforbedrings arbejde for vores kommende frugthave er nemlig at få jorden pløjet igennem, så jorden løsnes grundigt. Derefter skal jorden harves. Derefter skal vi have planeret marken ud. Og først derefter er vi klar til at plante vores frugttræer, som skal blive til vores store nye frugthave.

4 Kommentarer

 1. Helle
  Helle 21. juni 2017

  Tilslutter mig Lisbeth – der er vist lang vej, før det bliver til have.

  I må komme med en opdatering 😀

  • Nymolle1900
   Nymolle1900 21. juni 2017

   Heheh… I har selvfølgelig begge ret!

   Der ligger et stort arbejde forud, men det er jo en del af charmen ved at bo på landet 😀 Vi GLÆDER os til at forvandle Nymølle til vores hjem 🙂

 2. Lisbeth
  Lisbeth 10. juni 2017

  Årh!

  Det bliver et arbejde at forvandle den mark til have! Stort arbejde i er begivet jer ud i. God arbejdslyst 🙂

  • Nymolle1900
   Nymolle1900 12. juni 2017

   Sandt! Ingen tvivl om det!!!

   Vi GLÆDER OS! Det bliver sååååh mega fedt 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *