Tryk "Enter" for at gå til indhold

Hjemmelavet blomsterbuket fra haven

En af glæderne ved at have en stor have, er at være selvforsynende med massevis af blomster til at pynte i ethvert rum og på ethvert bord i hjemmet. Intet skønnere end en buket fra haven

Buket fra haven

Vi er bestemt inspireret af Claus Dalby. Ingen tvivl om det. Og ingen tvivl om, at Claus Dalby er en dygtig havemand.

Vi deler dog ikke helt Claus Dalbys ide om at blomster bedste nydes i haven. Har hørt Claus Dalby sige et utal af gange, at han sjældent plukker blomster til buketter – eller måske han har ændret holdning den seneste tid, for han er da ellers begyndt at lave mange buketter.

I hvert fald, så er vi vildt glade for at have fået en have. Især skønt at kunne gå i haven og plukke en buket fra haven, som kan pynte på vores spisebord.

Ovenstående foto er en skøn buket af fredsløs, grene fra dronnningebusk og grene fra en jasmin busk. Alle blomster smukt her i juni. Vi har en stor dronningsbusk midt i haven, direkte udenfor vores vindue. Sikke et syn af pink blomster. Og fredsløs har vi rigtigt mange af, som gror vildt på vores marker. Også en virkelig herlig plante og fredsløs er skøn i buketter.

buket fra haven blomster vase

Hjemmelavet buket af vildeblomster

Når det kommer til at lave en buket, så er vi især vilde med de vildebuketter. Nogle vil måske kalde det en mormorbuket, andre vil måske kalde det en bondebuket og andre vil måske bare kalde det en løs bundet buket.

Hos os er det en vild buket. Og det er helt sikkert sådan, at vi foretrækker buketter. Gerne store og voluminøse buketter, som fylder noget på bordet – det er herligt! Og gerne buketter af forskellige blomster og farver.

Vi har heldigvis mange blomster i haven. Vi regner bestemt med at få plantet og sået endnu flere blomster, som kan blive til mange flere smukke buketter.

Planteskole i baghaven

Apropos blomster, så har vi også startet en lille planteskole. Eller planteskole er måske så meget sagt. Vi sælger ikke planter, men er begyndt at opgrave mange planter. Det vælter nemlig op med stauder og blomste i græsplænen.

Det er bare træls med blomster i græsplænen, når der skal klippes græs – og vi skal desuden til at ændre temmelig meget i haven.

Derfor er vi begyndt at opgrave planterne, som står dumt. De kommer i planteskolen, og kan så senere plantes ud i havnen.

planter potter buket fra haven

Læs om gladiolus i buketter her

2 Kommentarer

 1. Kirsten
  Kirsten 11. juni 2017

  Flot buket 😀

  Intet skønnere end buketter fra haven. Tillykke med jeres nye hjem – sjovt at følge jer her på bloggen og se hvad I får lavet. Held og lykke med det.

  • Nymolle1900
   Nymolle1900 12. juni 2017

   Så sandt! 🙂

   buketter fra haven er bare skønne 😀 Vi er også rigtig glade for at have fået en stor have, hvorfra vi kan plukke mange flotte buketter 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *