Tryk "Enter" for at gå til indhold

Vi anlægger en bærhave

Vi elsker hindbær, brombær, ribs, stikkelbær. Og vi er enormt stor fan af solbærsaft. Derfor skal vi naturligvis have en bærhave på Nymølle.

Bærhaven placeres nærved frugthaven

Vi har tidligere omtalt vores frugthave, som vi er ved at gøre klar til. Frugttræerne er bestilt og skulle blive leveret til november – perfekt tidspunkt til plantning – men mere om frugthaven til den tid.

Eneste grund til at nævne frugthaven, er at vi placerer vores bærhave i umiddelbart nærhed til frugthaven.

Vil du lære nærmere om vores planer om vores frugthave – og vil du læse nærmere om jordforbedring af jorden før vi planter vores frugthave? Så kan du tjekke her:

Vi anlægger en frugthave på Nymølle

Nu skal det handle om vores bærhave!

Efteråret er det perfekte tidspunkt at plante bærbuske.

Vi har allerede en del hyldebærtræer, som gror i bærhaven. Nogle af træerne har vi fjernet, andre har vi beskåret kraftigt – og nu danner hyldetræerne en fin afgrænsning imellem bærhaven og frugthaven.

Linjer, hegn, buske og hække, som kan skabe rum og afgrænsninger, er helt sikkert en god ting at have i mente, når man anlægger have. Det gør det hele langt mere overskueligt.

Bærhaven anlægges på et 20×14 meter stort areal.

Ja! Vi ved det, det bliver en stor bærhave.

bærhave plantegnig planlægning

Vi kommer til at få rigtigt mange bær! Ingen tvivl om det. Bærbuske fylder dog hurtige meget – og det skal desuden huskes, at ingen siger man behøver høste.

Lader man frugten hænge på buskene, så spiser fuglene det gerne.

Vi regner nu med at høste en del bær fra vores bærhave. Vi vil især gerne lave saft, marmelade og gele. Ikke fordi vi spiser meget af det, men når vi gør, så er det bare skønt med kvalitet – og super lækkert med saft fra egen have, såvel som virkelig lækkert med hjemmelavet marmelade og gele.

Bærbuske i vores bærhave

Vi er meget glade for solbær. Især solbærsaft, så vi planter 10 solbærbuske. Dermed skulle der også være rigeligt med solbær til fuglene

Desuden vil vi have sommerhindbær, efterårshindbær, brombær, stikkelsbær og ribs i vores bærhave.

Dertil kommer at vi planlægger at ville plante nogle morbær træer, så vi kan høste morbær. Tørrede morbær er nemlig fantastisk lækre på havregryn – og desuden meget sunde. Nogle vil måske sige, at morbær er det nordiske svar på en rosin, når de er tørret.

Med tiden vil vi lave 2 højbede, som skal fyldes med spagnum og plantes til med blåbær og tyttebær. Og på sigt vil vi gerne plante et hegn af hasselnøddebuske i den fjerneste ende af bærhaven. Hasselnøddebuske er godt nok ikke et bær, men det fortæller vi ikke til nogen – det vil være en flot afslutning på bærhaven.

I først omgang, så vil vi dog plante hindbær, solbær, ribs, stikkelsbær og brombær. Sidenhen kan så komme blåbær og tyttebær, samt hasselnødder og morbær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *