ENDELIG! Det regner! Ikke meget, men nok til at vi ikke er i haven – istedet rykker vi i køkkenet og laver syltede agurker.
Syltede agurker
Intet er nemmere og intet er så lækkert, som hjemmelavet agurkesalat – eller syltede agurker om man vil.
Vi har allerede høste en del agurker i vores drivhus, dem har vi brug i salat og som snack.
Se vores drivhus i plastik her
Nu har vi dog pludselig alt for mange agurker til at vi kan nå at spise. Og derfor vil vi lavede syltede agurker.
Opskriften er ganske nem – og det kan næsten ikke gå galt. Alligevel begår mange den samme fejl, når de sylter agurker – og ender med slaskede agurker.
Vil man have sprøde og lækkert grønne agurker i sin agurkesalat, så er her opskriften og fremgangsmåden på super lækre syltede agurker.
Opskrift
- 3-4 agurker
- 3 dl. æbleeddike
- 3 dl. vand
- 3 dl. sukker
- 3 laurbær
- en lille håndfuld peberkorn.
Og vigtigst:
- Store mængder salt
Vask agurkerne. Snit agurkerne i tilpasse tykkelser, som man ønsker. Læg agurkskiverne i en dørslag og drys med salt. STORE mængder salt. Og lad det hele stå og trække i 30 minutter.
Imellemtiden hældes alle de øvrige ingredienser i en gryde og bringes til kogning. Hæld den varme væske i en kande og sæt på køl – skal køles HELT ned.
Skyl nu agurkerne med vand, så salten skylles væk, og læg agurkerne i lag i glas – vi bruger patentglas, da de bedst kan genbruges. Glas med skruelåg kan også bruges, hvis man er sikker på at de holder tæt.
Behøver ikke nævne, at glassene naturligvis skal være rengjorde og skyllet med kogende vand? (burde give sig selv, hvis man vil undgå bakterier)
Hæld den afkølede eddikelage over agurkerne. Og voila, sådan laver man syltede agurker – saltningen springer mange over, men det er saltningen der sikrer sprøde agurker.
Det er da virkelig nemt! Og smagen er fuldstændig fantastisk. Langt bedre end de agurker på glas, som kan købes i supermarkedet.