Tryk "Enter" for at gå til indhold

Ny indhegning til fårene

Vi klager ikke over den varme sommer, men græsset har det hårdt! Derfor har vi lavet en ny – midlertidig – nem indhegning til vores får, så de kan få nyt lækkert græs.

Nem indhegning til får

Kun et år siden, at vi lavede ny indhegning til vores får – rigtig god og nem indhegning til får. Den meget sol og varme har dog taget hårdt på græsset. Derfor er vi nødt til at flytte fårene til den græsmark, hvor vi har høstet hø til vinterfoder.

Læs om høst af hø med le her

Egentlig er det meningen at der skal laves en fold til fårene på netop dette stykke græs. Dette for at vi har 3 folde at flytte fårene rundt på. Vi skulle dog lige have lavet jordvarme først, hvilket vi fik lavet forrige måned.

Læs om etablering af jordvarme her

indhegning får mobil

Meget græs er der derfor ikke på marken endnu, men det er væltet op med ukrudt. Ukrudt er snart det eneste, som vokser i tørken. Fårene er dog heldigvis glade for at spise ukrudt. Derfor har vi lavet en hurtig og nem indhegning til får på marken, så fårene kan få lov at spise ukrudtet. Og dermed kan vores nuværende marker få en pause. Forhåbentlig får vi noget regn i løbet af de næste uger. 1 måned uden regn har totalt sat græsset i ro. Græsset gror slet ikke mere, så der kommer intet nyt græs på markerne – begynder at blive kritisk for om fårene kan få nok mad.

Den tid den sort. For nu har vi fundet en god løsning til den næsten måned – et mobilt hegn, som trods en grim orange farve løser opgaven.  Og mon ikke, at vi snart får regn? Vi krydser fingre

Toby har fået ny udkigspost

Hyrdehund får indhegning

Toby er vist også ganske tilfreds med den ny indhegning til fårene, trods det ikke er den pæneste indhegning. Fra en bunke sten på marken, så har Toby fuld udsyn  til hele marken, hvor fårene går – det er da første klasses placering for en hyrdehund, som Toby 🙂

Læs mere om vores hund Toby her

Høsten køres hjem

Med ny indhegning til fårene – og en ny udsigtspost til Toby – så afslutter vi aftenen med at få kørt det nyslåede hø hjem til stalden. Det er ikke den største produktion, trods alt kun til 4 får vinteren igennem, så vi får nemt kørt høet hjem til stalden med en trillebør og nogle ture frem og tilbage.

Hjemmelavet hø trillebør
høloft hø
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *