2 af vores lam fra i sommer er blevet slagt. Og nu er der kommet godt med kød til fryseren – bliver skønt at smage.
Slagtning af lam
Vi har allieret os med en lokal slagter, til at få slaget de to lam, som skal slagtes. Egentligt må man gerne selv slagte, og vi er nu ikke afvisende for at det kunne komme til at ske engang, at vi selv vil stå for slagtning af lam.
Det er dog et stort arbejde, at slagte. Vi har netop væres igennem at slagte kyllinger. Så slagtning af lam blev i år gjort af en slagter.
Læs indlægget om slagtning af kyllinger her
Slagtning af lam gik super nemt! Slagteren kom og hentede de to lam. Og et par dage efter, kunne vi hente to sække med alt kødet. Det blev til 30 kilo kød på to lam, hvilket skulle være ganske fint. Nu er fryseren godt fyldt med lammekød. Herligt!
Det kan kun være noget virkelig godt lammekød, med tanke på alt det lækre mad dyrene har fået at spise. Først og fremmest massevis af græs på vores mark, hvor dyrene også har fået masser af æbler. nå ja, også har de spist alle vores bjørneklo.
Vi fik jo netop fårene til bekæmpelse af bjørneklo.
Læs om vores giftfri bekæmpelse af bjørneklo her
Siden dyrene er kommet på stald, så har de fået serveret juletræer, grene fra frugttræer, masser af hø og korn. Høet har vi selv slået på egne marker med le.
Læs hvordan vi slog hø med le her
Jo tak! Det kan kun blive noget virkelig lækkert kød. Må i hvert fald sige, at der er kræset om vores får. På aller bedste måde, så selvom det er lidt vemodigt at sige farvel til to lam, så har de haft et super dejligt liv på Nymølle.
Nu har vi 3 får på stald. Det ene får er drægtig med lam, som vi håber at få til foråret. De to andre får regner vi med at få parret til efteråret, så vi kan få flere lam til foråret 2019. Og dermed endnu mere kød til fryseren.