Tryk "Enter" for at gå til indhold

Høst af artiskok

Så er tiden kommet! Nu skal de de første artiskok høstes – og middagsmaden står idag på alt godt fra haven 🙂

Første artiskok

Vi skriver 17 juli 2018. Dermed er det plus/minus et par dage 5 måneder siden frøene blev lagt i jorden og forspiring af artiskok begyndte.

Læs om dyrkning af artiskok her

Nu kan de første – dog meget små – artiskok blomster høstes.

Det skal blive til et fantastisk festmåltid. De aller første artiskok blomster smager fantastisk!

Og… trods nogen måske vil mene, at man skal vente indtil de bliver større, så skal man ENDELIG tage de første små artiskokker. Præcis ligesom de fleste blomster, så tvinger det planten til at sætte endnu flere blomster, når man fjerne de første blomster.

– Og det er altså svært at vente! Ny høstede artiskokker smager fantastisk, når de lige steges på panden. Virkelig en delicatesse!

Dyrkning artiskokker danmark

Dagens kødfri festmåltid

Mere eller mindre alt er hentet fra haven – eller hjemmelavet. Faktisk kun osten og pastaen, er fra supermarkedet.

Griltomater ovnstegte tomater

Tomaterne er netop plukket i drivhuset. Sorten er Etoile og er en fantastisk bøftomat. Disse tilberedes ved ganske enkelt at skære dem i nogle store stykker, drysse med hakket løg, salt og peber. Herover hældes flydende honning, æbleeddike og god olivenolie over – også ind i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

Læs om dyrkning af tomater her

Artiskok frisk nyhøstet artiskok opskrift aftensmad artiskok grillet aftensmad

Artiskok vaskes og renses. Skæres i mindre stykker og steges på en brændvarm pande i lidt olie. Hældes i et ildfast fad, drysses med lækre oliven og afslutningsvis lægges et par skiver ost over – også ind i oven på 200 grader i 20 minutter.

10 minutter før servering lægges flute i ovnen, og varmes – må lige vende retur med opskriften på dette skønne flute med massevis af kerne. Bager det som regel i større portioner, så det bare er at hente i fryseren.

For at sikre at vi bliver mætte, så har vi lavet en kold pastasalat. Friskhakket chili og agurk – naturligvis hentet i drivhuset – og rigeligt med frisk purløg fra haven. Det hele vendes sammen og voila, så er der serveret.

artiskokker aftensmad kødfri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *