Tryk "Enter" for at gå til indhold

Drivhuset skal plantes til!

Tomatplanter og agurkplanter er for længst bestilt hos Camilla Plum – nu skal de hentes og plantes i drivhuset.

Drivhus i plastik

Drivhus er måske så meget sagt. Det fungerer som et drivhus, men det er et drivhus i plastik – kun en midlertidig løsning, så vi kan få tomater og agurker i år.

Læs om vores drivhus i plastik her

Plantning af tomatplanter

Planterne er hentes hos Camilla Plum på fuglebjergggard. Camilla Plum er nemlig en mester ud i at skaffe og formere de gode gamle sorter – og på Nymølle vil vi rigtigt gerne dyrke de gamle nordiske sorter.

Vi holder os helst fra alt det her F1 og diverse hybridsorter.

Derfor har vi hentet agurk-, tomat- og chiliplanter hos Camilla Plum. Mon ikke vi næste år, selv kan skabe nogle planter fra frø – det kunne være rigtig fint.

Forhåbentlig kan vi også undgå plantning af tomatplanter i kapillærkasser næste år, når vi forhåbentlig har fået bygget et drivhus.

Planting af tomatplanter i kapillærkasser er nemlig ikke den bedste løsning. Måske det lyder nemt i forhold til at man kan vande og tage på ferie – men tomatplanter får meget lange rødder, så tomatplanter behøver slet ikke så meget vand. Tomatplanter kan sagtens hente vand dybt nede i jorden.

Ved planting af tomatplanter i jorden kan man altså hurtigt spare rigtigt mange penge på vanding. Og det er selvfølgelig altid en god ide – især, når man gerne vil plante mange tomatplanter.

Anderledes er det med agurk. Modsat plantning af tomatplanter i kapillærkasser, så fungerer det rigtigt fint med plantning af agurk i kapillærkasser. Agurk kan dog også fint plantes direkte i jorden, men vil kræve samme mængde vand.

Chili derimod skal aldrig plantes i kapillærkasser. Chili drukner, når den får fri adgang til vand. Desuden er en 10 liter krukke langt bedre at plante chili i, da Chili kan overvintre – og man dermed hurtigt kan få langt flere chilier næste år.

I år foregår planting af tomatplanter og planting af agurkplanter i kapillærkasser – Chili får selvfølgelig en stor 10 liters krukke, så vi kan tage planten ind til vinter.

drivhus tomatplanter planting

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *