page contents Tryk "Enter" for at gå til indhold

Så det tid: hjemmelavede syltede pærer

Vores pæretræ er ved at vælte med alle de pærer. Vi har allerede spist rigtigt mange pærer, men nu skal der laves syltede pærer – så vi også kan nyde pærerne til vinter.

Næppe moderigtigt… MEN

De fleste kender dåserne med pærer i sukkerlage fra supermarkedet. Idag er det måske ikke den mest moderigtige dessert. Det skulle nok hellere være en fransk kage eller noget med havtorn – eller er Den Store Bagedyst garant for at diktere gode desserter, så skal det være kage med mousse.

Uanset hvad! Moderigtigt eller ej. Syltede pærer er en lækker dessert! Syltede pærer smager skønt med is, råcreme eller indbagt i en tærte.

Og…

Er man opvokset i 80-erne og 90-erne, så har man helt sikkert fået frugt fra dåse til dessert og i bagværk. Og trods bør idag ikke er opvokset med frugt fra dåse, så vil de fleste børn elske syltede pærer. Syltede pærer smager bare super lækkert – og er en rigtig god måde at gemme pærer til vinteren.

En klassisk dessert med syltede pærer er Pære Belle Helene – den har de fleste sikkert smagt. Og det er nu stadigvæk en lækker dessert.

Det er desuden utroligt nemt at sylte pærer. Altså VIRKELIG nemt!

Har man mange pærer i haven, så er det klart værd at give sig i kast med at lave syltede pærer – pærer på dåse er desuden ganske dyre, så her er også hurtigt penge at spare.

Vi har rigtigt mange pærer i haven! Vores pæretræ har virkelig sat mange pærer i år.

pærer skål

Opskrift på syltede pærer

  • 1 kg. pærer
  • 5 dl. vand
  • 400 gr. sukker
  • 1/2 dl. eddike
  • 1 vaniljestang
  • 1 usprøjte citron
  • 1 tsk. atamon

Pærer syltede syltning hjemmelavet

Fremgangsmåde til syltede pærer

Start med fylde en stor skål med vand og lidt citronsaft. Skræl pærerne og kom dem i skålen med vand – derved undgås det at pærerne bliver brune. Når alle pærer er skrællet skal de halveres og kernehus fjernes.

Tag nu en stor gryde, hvor vand, sukker, eddike og den flækkede vaniljestang kommes i. Når sukkeret er smeltet og vandet koger, så dumpes pærerne ned i gryden. Kog pærerne i 5-10 minutter – læg en tallerken over pærerne, så de presses under vandet.

pærer gryde syltning

VIGTIGT: pærerne skal ikke koges “færdige”, men blot koges møre – ellers falder pærerne fra hinanden, når de har stået på glas i en tid.

Med en hulske løftes pærerne af sukkerlagen og kommes på rengjorte og skoldede glas – patentglas er bedst.

Skær citronen i skiver og kom i sukkerlagen. Lad koge i 5 minutter. Tilsæt atamon, fisk citronskiverne op og hæld sukkerlagen over pærerne. Luk glasene til.

Og voila, sådan sylter man pærer. Nemt og enkelt.

Mere syltning? Hvad med syltede rødbeder – få opskrift på syltede rødbeder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.