Tryk "Enter" for at gå til indhold

Tid til at lægge forårsløg

Vi ELSKER forårsløg! Så det er voldsomt svært at være i plantecenter fortiden, uden at komme hjem med nye løg – selv supermarkederne bugner med løg. Netop hjemvendt fra Bilka, hvor der var tilbud på forårsløg. Nu skal de i jorden.

Plantetid for forårsløg

September, oktober og november er tiden til at lægge forårsløg. Egentlig skal løgene blot plantes inden frosten. Påskelijer, krokus o.l. kan fint plantes start september. Tulipaner bør man dog vente med at plante indtil november, for at give tulipaner bedste vækstbetingelser – eller mere præcis sikre at tulipanløgene ikke får for meget vand i det tidlige efterår.

Sidste år satte vi rigtigt mange forårsløg. Det blev til godt og vel 1000 påskeliljer af forskellig sort, 500 krokus, 250 vintergækker og en stor del Dorthealiljer. Vi havde netop plantet ny hæk, hvor der foran hækken blev sat rækker af påskeliljer, krokus og vintergækker – således at vi i foråret 2018 kunne se forårsblomster fra februar indtil hækken sprang ud i maj. Desuden havde vi i efteråret 2017 fået anlagt en frugthave, hvor vi satte en 500 påskeliljer i rækker mellem træerne. Det bliver vildt flot, når det breder sig – i løbet af nogle år.

Læs om vores plantning af hæk her

Læs om vores etablering af frugthave her

Og…

Læs om de mange forårsløg vi satte her

I år går vi noget roligere til værks. Og dog…

Vi har trods alt etableret et par store pæonbede, som skal plantes til med forårsløg. I pæonbedet er i år lagt 250 vibeæg, som vi tænker vil passe perfekt til pæonbedet. Vibeæg blomster i april-maj, hvorefter bonderoserne tager over i slut maj – og sidenhen tager silkepæonerne over i juni og juli.

Smukke forårsblomster i havens bede med massevis af forårsløg

Vi tænker at det vil blive vildt flot med de lilla, sart rosa og hvide vibeæg, som står med deres vippende hoveder over bonderoserne røde grene, som er ved at bryde igennem jorgen. Det bliver et sats. Aldrig set den kombination før, men engang skal jo være den første 🙂 Vi regner med, at det bliver smukt

Læs om vores etablering af pæonbed her

For at få tidlig farve og blomstring i pæonbedet, så har vi desuden sat en del snepryd i pink – helt korrekt kaldet “Chionodoxa pink giant”. De vil blomstre i februar-marts.

Og dermed kan vi vist godt sige at pæonbedet har blomstring fra februar og indtil oktober – når pæonerne er afblomstret i august, så vil Violfrøstjerne nemlig begynde at blomstre. Violfrøstjerne blomster indtil slut september, hvor de visner ned. Og derefter kan vi nyde efterårsfarvene i de visnende pæoner.

Man er nødt til at tænke bede i flere sæsoner, når man anlægger et blomsterbed. Alt for mange anlægger blomsterbede og ender med at købe, hvad plantecentret har netop den måned. Og det er synd.

Læs om etablering af bede med blomster hele sæsonen her

Idag planter vi lidt krokus, alium og påskeliljer – holdt i hvide farver – omkring vores fuglebad.

Vi var egentlig i Bilka og handle madvarer, men hvad skal man gøre, når der er tilbud på forsløg… Og man lige har et lille sted, hvor der godt kunne være plads til lidt ekstra forårsløg.

Normalvis bestiller vi løg hjem fra holland. Det er langt billigere end at købe i plantecentre – og der er mulighed for at få langt større mængder af forårsløg.

Udover de hvide foråsløg, som plantes her, så købte vi også nogle flotte lilla forårsløg – som er plantet i et andet bed, hvor vi har syriskrose og geranium.

Forresten…

I skal lige se fuglebadet i brug. Ikke det bedste foto, men kvaliten forringes når der zoomes.

Fuglene er vilde med det nye fuglebad. Og det er da også blevet super flot, som det står der i haven med Sankt Hansurt omkring.

fugle bader fuglebad
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *