Tryk "Enter" for at gå til indhold

Så skal der plantes hæk!

Tiden er endelig kommet! Det er midten af november og perfekt plantetid for plantning af bøgehæk.

Jorden er klargjort

Vi har gjort klar til plantning af bøgehæk ved at grave jorden i to spadestik dybde. Jorden er altså godt løsnet, så det er lige til at grave et hul og sætte hækplanten.

Vi har desuden vendt Mycoplant i jorden, så vi er sikker på at jorden har de rette plantesporer og bakterier – til at sikre hækken kan gro. Det er trods alt et stort arbejde at plante en hæk, så det ville være ærgerligt at erfare til foråret at hækken ikke springer ud.

Derfor gør vi også et grundigt forarbejde, før plantning af bøgehæk.

Apropos stort arbejde, så har vi jo desuden også lavet den flotte stensætning, som en stor del af hækken skal plantes på.

Læs indlægget om opførelsen af vores stensætning her

Sidste forberedelse

Bøgehækken blev leveret fredag eftermiddag – fra jespersplanteskole.dk. Inden vi begyndte plantning lørdag morgen, så skal pælene til en kommende havelåget lige monteres.

Vores aller sidste forberedelser før plantning har dermed ikke rigtig nogen betydning for hækken, men det er rarest at få pælene til havelågen i jorden før plantning af bøgehæk.

Mørket får det til at se ud, til at vi arbejder vældig sent. Husk dog, at vi er i midten af november – det bliver tidligt mørkt. Tror billedet her er taget kl. 18.00, så værre er det ikke.

hæk låge hund

Plantning af bøgehæk

Tidligt op og igang. Alt er forberedt. Jorden er gravet i dybden, plantesporer vendt i jorden og der er langt rettesnor ud til at plante hækken lige.

Vi har virkeligt gjort alt vi kan, for at gøre klart til plantning af bøgehæk. Og vigtigst af alt, så har vi gjort vores indsat for at hækken må overleve.

Det tog hele lørdagen at få plantet de 125 meter bøgehæk langt vejen. Der er plantet 500 hækplanter. De er plantet med 25 cm afstand.

Plantningen gik ganske nemt, når vi var to til det. En tog spaden og en satte hækplanterne i jorden. Vi fandt en ganske god rutine, hvor vi satte hækplanten og samtidigt med fik lagt jord omkring hækplanten, så fik vi gravet næste hul til næste hækplante.

sæt bøgehæk plantning bøgehæk hul spade Bøgehæk hund stensætning  bøgehæk plantning stensætning havelåge

Plantning af bøgehæk gøres nemt, når man er to!

Men sikke et arbejde. Lang dag i haven. Vi var godt brugte da, vi kom ind.

Nu er det bare at krydse fingre for, at hækken springer ud til foråret.

Mon ikke, at den gør det? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *