Tryk "Enter" for at gå til indhold

Æblerov – eller helt præcist indsamling af æbler til fryseren

Æbletærte, æblegrumble, æblekage, æblegrød. Der er masser af lækre kager og desserter med æbler – og nu skal fryseren fyldes, så vi kan nyde æblerne til vinter.

Hjemmelavet æblegrød

Tror næppe, at der findes noget nemmere at lave end hjemmelavet æblegrød – og med så mange brugs muligheder…. Æblegrød smager skønt, som dessert med mælk på. Æblegrød smager skønt i æblekage med makroner og flødeskum. Æblegrød smager skønt som fyld i alverdens bagværk.

Og ingen æblegrød er bedre end hjemmelavet æblegrød! Sådan er det bare.

Hjemmelavet æblegrød er måske netop så super lækkert fordi det er af modne æbler. Og sukkermængden og krydderier er præcis, som man selv foretrækker.

Derfor startede vi dagen med en omgang æblerov, så vi kan lave hjemmelavet æblegrød….

Okay! Æblerov er måske så meget sagt. Kan vel ikke kaldes æblerov, når det er på egen grund?

Ikke desto mindre, så var det ikke æbler fra frugthaven – der går nok lige en sæson eller to, før vi rigtigt kan hente æbler fra vores nyanlagte frugthave.

Læs om vores nyanlagte frugthave her

Vi har dog flere store æblertræer rundt på gården. Et meget stort æbletræ, med super skønne æbler, står på fåre marken…. Og derfor pointen med æblerov.

Fårene har nemlig allerede taget alle de lavt hængende æbler. Og fårene har spist alle æblerne, som er faldet ned.

Vi måtte derfor op at klatre, for at hente æbler.

 Tilbage i køkkenet…

Starter vi med at få vasket æblerne. Dernæst er det igang med skrællekniv. Det virker måske, som et stort arbejde. Det gør dog ganske stærkt, at få krællet en trillebørfuld æbler – og fjernet kernehus og skåret i skiver.

En del af æblerne fryser vi friske. De kan bruges til æblekage, æblecrumble eller ganske enkelt lavet til æblegrød senere, hvis det er.

Størstedelen af æblerne kom dog i gryden med lidt vand og en god mængde sukker.

Sukker skal man styre, som man vil – smagsmæssigt. Nu er her ikke tale om madæbler, men spiseæbler. Æblerne er derfor temmelig søde i forvejen, så der behøves ikke meget sukker.

Nogle vil måske tilsætte lidt kanel eller vanilje, men vi foretrækker at have en ren æblegrød – så kan vi altid senere tilsætte krydderi.

Kogetiden afhænger af mængden af æbler. Vi havde en stor 20 liter gryde ovre at koge med æbler og det kogte ca. 1 time. Da vi startede var gryden fyldt til kanten, efter 30 minutter var æblerne faldet sammen og der var kun 1/2 grydefuld. Derfor hældte vi ekstra æbler i – derved får vi også en grød, som ikke er helt udkogt, men med lidt bid i. Det foretrækker vi.

Hjemmelavet Æblegrød

Også er det bare at fylde i fryseren. Skønt at kunne gå i fryseren og hente æbler fra egen have til en kage – eller æblegrød til en æblekage, dessert… eller bare, som afslutning på aftensmaden en ganske almindelig hverdagsaften. Æblegrød med mælk smager bare skønt og vi er vilde med at spise det, som en sundere dessert en gang imellem 🙂 MUMS !

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *