I en travl hverdag, så må aftensmaden gerne være nem. Nemt behøver dog ikke være dårligt – bare det er planlagt. Tærte er perfekt hverdagsdag. Få min lækre porretærte opskrift.
Kategori: Mad & Spisekammeret
Hjemmelavet mad smager bedst! Det mener vi i hvert fald på Nymølle. Og vi elsker mad.
Derfor forsøger vi også at lave alt vores mad selv.Vi bager vores eget rugbrød. Vi bager vores egne kager. Og med en stor køkkenhave fyldt med grøntsager, så laver vi også rigtigt mange grøntsagsretter til fryseren.
Vi henkoger og sylter også rigtigt mange grøntsager fra vores køkkenhave.
Læs mere om vores køkkenhave her
Vi henkoger og sylter også mange frugter og bær, som vi henter i skoven eller fra vores frugthave.
Vores frugthave forsyner os også med store mængder frugt til æblessaft, såvel som frugt til at lave saftevand. Vi elsker solbærsaft og laver hvert år en stor portion solbærsaft. Fra vores læhegn omkring vores marker høster vi i foråret mange hyldeblomskærme, som vi forvandler til hyldeblomssaft.
Det er fantastisk lækkert at have hjemmelavet saft til saftevand, når det er vinter og det hele udenfor er mørk og koldt. Så kan man trylle lidt sommersol og varme ind i en kold januar måned med et glas koldt solbærsaft fra egen have.
Læs mere om vores frugthave her
Her kan du læse alle vores indlæg om hjemmelavet mad, hjemmelavet saft, hjemmebagt kage og hjemmebagt brød. Vi vil også dele rigtigt mange opskrifter på alt det vi laver, bager, sylter og henkoger. Så læs med her på bloggen og bliv inspireret til at lave hjemmelavet mad :-) Det smager bedst!
Når det nu ikke er muligt at komme i haven. Og Corona har aflyst alle planer, så har fået fintunet min pasta opskrift – og er kommet godt igang med at lave hjemmelavet ravioli. LÆKKERT!
Fastelavnsboller hører normalt slutningen af vinteren til. Helt præcis til fastelavn, som hvert år falder 7 uger før påskedag. Jeg har dog lyst til at bage fastelavnsboller med creme NU – de smager skønt.
Elsker tærte! Det tager lidt tid, at lave. Fordelen er at tærte kan fryses, så det kan være nemt en hverdag – eller travlt dag. Min personlige favorit er kødtærte,. Kød giver en FANTASTISK smag til tærte. Modsat grøntsags tærte. Steak tærte kan anbefales – eller som englænderne siger Steak And Ale Pie.
Tærte er nemt og lækkert! Og trods der sælges færdiglavet tærtedej i mange supermarkeder, så er det MEGET nemt at lave selv – og det smager langt bedre! Få guide på nem tærte opskrift her.
Købt rødkål kan slet ikke sammenlignes med hjemmelavet rødkål. Hjemmelavet smager MANGE gange bedre! Og tager ikke lang tid at lave…
Hjemmelavede pærer i sukkerlage – også kaldet syltede pærer – kan på ingen måde sammenlignes med pærer på dåse! De hjemmelavede er 1000-gange bedre! Prøv det!
Rødbeder i køkkenhaven giver et STORT udbytte. Og det er begrænset, hvor mange syltede rødebeder man kan spise! Løsningen er borsjtj suppe – polsk rødbedesuppe.
Hyldeblomstsaften har trukket. Nu skal saften hældes på flasker – og saften smages. Bruger samme opskrift på hyldeblomstsaft for 4 år i træk, mon ikke den endnu er god?
Hjemmelavet hyldeblomst saft smager FANTASTISK! Langt bedre end det købte. For en endnu bedre saft, så lad værre at høst hyldeblomst skærme for tidligt… bedre at vente lidt…