page contents Tryk "Enter" for at gå til indhold

Opskrift på syltede gulerødder

Syltede gulerødder er en super nem måde at få brugt de sidste sommergulerødder fra køkkenhaven – smager desuden enormt lækkert.

Sommergulerødder & vintergulerødder

Når det kommer til gulerødder, så er det vigtigt at skelne imellem sommergulerødder og vintergulerødder. Vintergulerødder klarer sig fint i haven, vokser langtsomt og bliver til noget større gulerødder.

Når det kommer til vinteropbevaring af gulerødder, så skal man vælge vintergulerødder. Og egentligt blot lade dem være i jorden. Blot høste, så man har gulerødder til maden – før frosten. Det kan være svært at få gulerødder op af jorden, når jorden er stivfrossen.

Sommergulerødder er de gulerødder, som vi spiser hele sommeren – og langt ud på efteråret. Sommergulerødder er også de gulerødder, som smager mest frisk. Holdbarheden er ikke så lang, men det gør intet, når man bare kan hente nye gulerødder i køkkenhaven – nærmest dagligt.

Vi sår rigtig mange gulerødder. Sommergulerødderne er det dog ved at være slut med nu, som det også skal være – da vintervejret er på vej. Faktisk har jeg netop været i køkkenhaven og høstet de sidste sommergulerødder – de skal forvandles til syltede gulerødder. Får sommergulerødder frost, så splatter de bare ud, så bedre jeg får dem op.

opgravning sommergulerødder gulerødder vinteropbevaring

Jeg synes egentlig, at vi har været flittige til at spise gulerødder. Det blev dog alligevel til en ordenligt portion gulerødder, som jeg fik høstet idag.

Vintergulerødderne har vi endnu ikke smagt på. Vintergulerødderne begynder vi først at høste på, fra sådan cirka nu – og frem. Nu står vintergulerødderne bare i køkkenhaven med deres flotte grønne top – nogle af gulerødderne er allerede meget store, så de stikker lidt opad jorden.

Syltede gulerødder

De høstede sommergulerødder skal syltes. Syltede gulerødder kan godt nok slet ikke sammenlignes med smagen af en frisk gulerod. Syltede gulerødder er dog en rigtig god måde at få brugt de sidste sommergulerødder.

Og syltede gulerødder smager rigtig godt. Eddikelagen giver en syrlig smag til guleroden. Virkelig lækkert – især revet. Som gulerodssalat, så vil jeg klart anbefale syltede gulerødder. Det er bare VILDT godt.

syltede gulerødder henkogning vinteropbevaring

Opskrift på syltede gulerødder

Det er desuden ENORMT nemt at sylte gulerødder. Nemmest er det med sommergulerødder, som slet ikke skal skrælles. Gulerødderne skal blot vaskes grundigt – lad endelig værre med at skræl eller skær top og bund af. Det hele giver smag. Blot vask gulerødderne grundigt. Kom på patentglas, hvor gulerødderne pakkes tæt sammen.

Lav en eddikelage af lige dele vand, eddike og sukker – altså 500ml eddike, 500ml. vand og 500 gr sukker. Kog det op og hæld den kogende eddikelage henover gulerødderne. Luk låget, vend på hovedet og lad stå 15 minutter. Og det er det. Nu er der lavet hjemmelavede syltede gulerødder.

Gulerødderne holder sig nemt 6 mdr, men sikkert også længere.

Få opskrift på syltede rødbeder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.