Modne hyldebær hører egentligt september måned til, men takket været den varme sommer, så er bærene modne nu. Og der skal – naturligvis – laves hyldebærsaft.
Kategori: Mad & Spisekammeret
Hjemmelavet mad smager bedst! Det mener vi i hvert fald på Nymølle. Og vi elsker mad.
Derfor forsøger vi også at lave alt vores mad selv.Vi bager vores eget rugbrød. Vi bager vores egne kager. Og med en stor køkkenhave fyldt med grøntsager, så laver vi også rigtigt mange grøntsagsretter til fryseren.
Vi henkoger og sylter også rigtigt mange grøntsager fra vores køkkenhave.
Læs mere om vores køkkenhave her
Vi henkoger og sylter også mange frugter og bær, som vi henter i skoven eller fra vores frugthave.
Vores frugthave forsyner os også med store mængder frugt til æblessaft, såvel som frugt til at lave saftevand. Vi elsker solbærsaft og laver hvert år en stor portion solbærsaft. Fra vores læhegn omkring vores marker høster vi i foråret mange hyldeblomskærme, som vi forvandler til hyldeblomssaft.
Det er fantastisk lækkert at have hjemmelavet saft til saftevand, når det er vinter og det hele udenfor er mørk og koldt. Så kan man trylle lidt sommersol og varme ind i en kold januar måned med et glas koldt solbærsaft fra egen have.
Læs mere om vores frugthave her
Her kan du læse alle vores indlæg om hjemmelavet mad, hjemmelavet saft, hjemmebagt kage og hjemmebagt brød. Vi vil også dele rigtigt mange opskrifter på alt det vi laver, bager, sylter og henkoger. Så læs med her på bloggen og bliv inspireret til at lave hjemmelavet mad :-) Det smager bedst!
Så er tiden kommet! Nu skal de de første artiskok høstes – og middagsmaden står idag på alt godt fra haven 🙂
ENDELIG! Det regner! Ikke meget, men nok til at vi ikke er i haven – istedet rykker vi i køkkenet og laver syltede agurker.
Solbær, ribs, stikkelbær og sommer hindbær hænger modne på buskene – nu skal der høstes og laves solbærsaft, ribsgele, stikkelsbærgrød og alt det andet lækre…
En sommerkage skal være frisk, let og lækker – Og gerne nem at lave, så man ikke skal bruge sommeren indendøre….
Der er tusindvis af hyldetræer rundt omkring i skove og på marker – vi har mange hyldetræer i haven og laver igen i år en portion hyldeblomst saftevand.
Nye kartofler fra haven. Grillet fisk. Og friskplukkede jordbær til dessert – med nyhøstet honning. Hvem sagde weekend?
2 af vores lam fra i sommer er blevet slagt. Og nu er der kommet godt med kød til fryseren – bliver skønt at smage.
Det var 2017. Traditionen tror, så spiser vi torsk nytårsaften. Har nemlig en super lækker opskrift på nytårstorsk. Nytårstorsk Det er lidt en tradition at vi spiser torsk nytårsaften i min…
Så blev det tid til at skære julekagen. Flere måneder er gået siden julekagen blev bagt efter en god opskrift på julekage – nu skal den smages.