Mange opskrifter på porretærte indeholder bacon, kylling eller andet kød. Ikke min! Min porretærte er vegetar og består hovedsageligt kun af porre – elsker porretærte.
Kategori: Mad & Spisekammeret
Hjemmelavet mad smager bedst! Det mener vi i hvert fald på Nymølle. Og vi elsker mad.
Derfor forsøger vi også at lave alt vores mad selv.Vi bager vores eget rugbrød. Vi bager vores egne kager. Og med en stor køkkenhave fyldt med grøntsager, så laver vi også rigtigt mange grøntsagsretter til fryseren.
Vi henkoger og sylter også rigtigt mange grøntsager fra vores køkkenhave.
Læs mere om vores køkkenhave her
Vi henkoger og sylter også mange frugter og bær, som vi henter i skoven eller fra vores frugthave.
Vores frugthave forsyner os også med store mængder frugt til æblessaft, såvel som frugt til at lave saftevand. Vi elsker solbærsaft og laver hvert år en stor portion solbærsaft. Fra vores læhegn omkring vores marker høster vi i foråret mange hyldeblomskærme, som vi forvandler til hyldeblomssaft.
Det er fantastisk lækkert at have hjemmelavet saft til saftevand, når det er vinter og det hele udenfor er mørk og koldt. Så kan man trylle lidt sommersol og varme ind i en kold januar måned med et glas koldt solbærsaft fra egen have.
Læs mere om vores frugthave her
Her kan du læse alle vores indlæg om hjemmelavet mad, hjemmelavet saft, hjemmebagt kage og hjemmebagt brød. Vi vil også dele rigtigt mange opskrifter på alt det vi laver, bager, sylter og henkoger. Så læs med her på bloggen og bliv inspireret til at lave hjemmelavet mad :-) Det smager bedst!
Dyrkning af rødkål er en langsommelig proces. Samme med alt slags kål. Såning starter i foråret og høst af rødkål sker først i november og december. Afhængig af brug før eller efter frost, da rødkål kan tåle frost.
Grønkål, palmekål og savoykål klarer sig fint udenfor. Hvidkål og rødkål skal høstes og gemmes, da de ikke tåler frost. Flest laves til syltet og fermenteret kål. Vinteropbevaring af friske kål er dog ganske nemt…
I anledning af Halloween har jeg ændret lidt på en kageopskrift og skabt min egen halloween kage opskrift – den er lækker krydret. Og i mine græskarforme, så er det de perfekte halloween kager.
De seneste uger har vi samlet massevis af æbler, som er faldt af træerne. En trillebørfuld er det blevet til af nogenlunde pæne æbler. Heraf er lavet 20 liter hjemmelavet æblemost.
Mirabelle har vi massevis af. ALT for mange. Mirabelle marmelade gider vi ikke, samme med saft af mirabelle – men mirabelle frugtgrød er fuldstændig fantastisk. Virkelig et hit!
Lørdag, kom regnen ENDELIG! Jeg brugte anledningen til at lave hjemmelavet rødbedesuppe – også kaldet borscht eller borsjtj. Med henkogning af suppe, så har vi NEM mad til vinter – hjemmelavet fastfood.
Haven bugner af kirsebær fortiden. Allerede lavet både gele, saft og meget andet godt med kirsebær. Naturligvis også hjemmelavet kirsebærlikør. Lækkert og nemt.
Knap er sæsonen for jordbær slut, førend det er tid til kirsebær. Sikke et bær år! Det er helt vildt! Vi kan slet ikke nå og spise dem alle, så forvandler kirsebær til kirsebærsaft, kirsebærgele, kirsebærgrød og kirsebærlikør. LÆKKERT!
Lagkage hører sig til en fødselsdag – og naturligvis skal lagkagebunde bages selv. Det er så nemt, når man blot har styr på temperatur og husker at si melet.