Tryk "Enter" for at gå til indhold

Ingen grund til at fløjte under høst

Mirabelle har vi massevis af. ALT for mange. Mirabelle marmelade gider vi ikke, samme med saft af mirabelle – men mirabelle frugtgrød er fuldstændig fantastisk. Virkelig et hit!

Hvad kan man lave ud af mirabelle?

Når først mirabelle modner, så har man mirabelle i spandevis. Det trods man kun har ét mirabelletræ. Mirabelle er virkelig et udbytterigt frugttræ. Dermed opstår også hurtigt spørgsmålet, hvad kan man lave ud af mirabelle?

Vi har flere mirabelletræer – plantet rundt i læhegn omkring vores marker. Vi nærmest drukner i mirabelle på denne årstid, for at sige det mildt.

Langt flest af vores mirabelle går dog til dyrene. Specielt fugle er vilde med de mange frugter, men også vores får nyder at spise nedfaldne mirabellaer.

Vi har desuden forsøgt os med marmelade af mirabelle. Det er ikke et hit – i hvert fald ikke her på matriklen.

Mirabelle marmelade og syltetøj af mirabelle smager ok, men der er bare marmelader og syltetøj, som smager bedre. Og hvorfor spise en kedelig marmelade, når vi kan lave bedre af jordbær, brombær og hindbær.

Vi har også forsøgt os med saft af mirabelle, det bliver noget kedeligt tynd sjask. Kan slet ikke måle sig med saft af rib eller solbær og rabarber. Der er jo nok også en forklaring på, at butikker ikke sælger mirabelle saft eller marmelade.

Mirabelle frugtgrød er dog et KÆMPE hit. Det smager skønt som frugtgrød – kompot om man vil – med lidt mælk eller en klat creme fraiche på. Og det forvandler havregrød til luksus morgenmad.

Mirabelle frugtgrød opskrift

Eneste vi bruger mirabellaer til, er frugtgrød. Og vi laver en stor portion hvert eneste år. Det virkelig lækkert. Og enormt nemt at lave.

Vi koger blot mirabellaer med sten i lidt vand, tilsætter lidt sukker – og når grøden er færdig kan vi med en hulske fiske alle sten op. Super nemt.

mirabelle frugtgrød kompot opskrift grød sødgrød suppe frugt

Opskrift på frugtgrød med mirabellaer

Vi kommer dernæst på patentglas, som henkoges i ovnen. Derved kan mirabelle frugtgrød nemt holde sig indtil vi næste år kan lave nyt.

henkogning mirabelle frugtgrød kompot opskrift grød sødgrød suppe frugt

Ved henkogning, så blot husk at det skal være samme størrelses glas – og fyldt lige meget. Det giver det sikre resultat, så alting er henkogt korrekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *