Tryk "Enter" for at gå til indhold

Hvidløg i køkkenhaven

Efter en påske – og uger – med fokus på forårsløg, er det kun passende at tage et kig på køkkenhavens løg. Helt præcist hvidløg.

Dyrkning i køkkenhaven

Trods vi har haft en varm start på april måned, så er det endnu for koldt at begynde at så ret meget i køkkenhaven – i hvert fald af det, som såes direkte.

Forspiring af grøntsager til køkkenhaven kan man sagtens – og forspiring til køkkenhaven kan fint startes i marts. Mange grøntsager skal forspires så tidligt, som januar. Andre i februar. Dette gælder blandet andet artiskok.

Læs om dyrkning af artiskok her

Overordnet er det dog endnu for koldt til at så frø i køkkenhaven. Vi har jo også netop haft en påske med frost – så sendt som for 1 uge siden havde vi nattefrost på Nymølle. Fuglebadet var frosset til, græsplænen dækket af rimfrost og vi havde minus 3 grader om natten.

påske frost have fuglebad

Der er dog alligevel meget, som allerede kan gøres i køkkenhaven. Kartofler har vi lagt for et par uger siden – for at sikre tidlige kartofler.

Læs om dyrkning af kartofler her

Nu er det også tid at sætte løg, hvis du vil kunne høste rødløg, salatløg, zittaurløg eller almindelige løg. De fleste løg skal i køkkenhaven her i foråret. Sådan er det dog ikke for hvidløg!

Dyrkning af hvidløg

Hvidløg skal i jorden i efteråret. August eller september er det rigtige tidspunkt at lægge hvidløg i jorden. Hvidløg har nemlig en lang udviklingstid – og skal desuden helst have frost, for at blive til store hvidløg med mange fed.

Læs om dyrkning af hvidløg her

Faktisk skal hvidløg allerede være spiret – hvilket det ses af fotoet i toppen af dette blogindlæg.

På nogenlunde samme tid, som vores tulipaner dukkede opad jorden, så kunne vi se de første hvidløg skud. Ved at lægge hvidløg i jorden i efteråret, så kan vi til august høste nogle store hvidløg – med rigtigt mange fed.

Det glæder vi os til!

Tulipaner i køkkenhaven

Udover vores hvidløg, som er begyndt at spire i køkkenhaven, så ser køkkenhaven temmelig kedelig ud på denne tid af året. Kartoflerne er endnu ikke dukket op af jorden – der går lige nogle uger endnu.

Jordbærplanterne er faktisk det eneste grønne i køkkenhaven, som køkkenhaven er nu – jordbærplanterne er dog fortsat temmelig kedelige at se på.

Der går lige et par uger, så begynder jordbærplanterne at skyde godt og bliver til nogle store plante. Til den tid har vi dog også allerede sået de øvrige grøntsager i køkkenhaven, så køkkenhaven vil være et virvar af grønne rækker.

Vi har dog lagt tulipanløg i rækkerne imellem jordbærplanterne. De står grønne og med mange blomsterknopper – klar til at blive plukket til buketter.

Vi lægger de små tulipanløg i køkkenhaven – imellem jordbærrækkerne – derved har vi tulipaner til buketter. Det er dejligt! Ellers tager vi ikke tulipaner fra haven, men nyder blot at kigge på dem.

Tulipaner er en super mellemafgrøde imellem jordbærplanter. Når jordbærplantenre skal bruge pladsen, så er tulipanerne visnet ned – og vi har et sted at gøre af de mindre tulipanløg, som bliver til mange smukke buketter til indenfor.

Læs om dyrkning af tulipaner her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *