Tryk "Enter" for at gå til indhold

Påskeæg på grene

Vi har ingen hjemmelavede påskeæg. Vi har dog mange smukke påskeæg, som vi hvert år hænger på grene fra haven – skøn påsketradition.

Påskepynt og påskeæg

Det er efterhånden ved at være en ret gammeltradition at vi pynter op med æg på grene – det gør de fleste sikkert.

Vi har altid gjort det i min familie. Jeg ved at Martin også er vokset op med mange æg, som påskepynt.

Martins mor laver hvert år en fantastisk smuk påskedekoration til spisebordet med påskeæg, som martin og martins søskende har malet. Alle påskeæg hænger på troldgrene, som hænger nedfra loftet – langt hele spisebordet. Det bliver nærmest en “lysekrone” og utroligt mange påskeæg. Meget flot!

På Nymølle nøjes vi med at hænge påskeæg på grene, som er kommet i en vase. Oftest pilegrene.

På billedet i toppen er dog også forsythia og hvidtjørn. Æggene hænger på pilegrene – imellem pilegrenene er stukket grenene med blomster. Grene med blomster smider hurtigt blomsterne, så kan de blot tages op – og udskiftes med nye grene.

Martin har helt sikkert æren for at have bidraget med flest påskeæg til vores tradition. Vi har dog også købt enkelte æg sammen – f.eks. når vi har været i polen. I polen er de fantastisk dygtige til at lave smukke påskeæg.

Læs om vores påskeæg her

Påske, forår – og frostvejr

Påsken flytter sig hvert år, hvorfor vejret i påsken også er forskelligt fra år til år. For mig er påske dog ensbetydende med sol, varme – ja, forårsvejr.

Idag vågnede vi dog til frost. Græsplænen er hvid af rimfrost. Fuglebadet er frosset til. Og det er – sagt pænt – temmelig koldt.

påske frost have fuglebad

Utroligt, at vi for kun 1 uge siden var i haven i t-shirt. Det er også kun en uge siden, at Martin tog et – temmelig afslappende – billede af mig, imens jeg lå og nød forårssolen.

solbadning forår bænk

Bemærk især katten, i venstre side af billede.

Jeg ser måske ud til at fylde godt ud – i længden, mener jeg – på bænken. Katten ligger dog noget mere udstrukket end mig. Det var en skøn eftermiddag. Skønt med noget sol og varme – håber jeg virkelig snart, at vi får igen.

Det her frost – sådan helt spontant – midt i april. Det er ikke mig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *