Tryk "Enter" for at gå til indhold

Påske, påskeæg og påsketradition

Glædelig Påske! Pilegrene er taget ind og der er kommet påskeæg på grene, såvel som påskeliljer i vase. Nu vender vi på påskelam.

Påskeæg på grene

Det skønneste påskepynt, som findes, det er farvede påskeæg. Og hvor er det super hyggeligt med påskeæg på grene i en vase. Det er virkelig bare den bedste påsketradition.

Rune og jeg har efterhånden fået samlet nogle fine påskeæg, som hvert år kommer på nogle grene i en vase. Måske det mest er mig, som har samlet æggene.

Jeg har nogle små træ æg, som jeg har arvet fra min mor – de må efterhåndende være temmelig gamle, for min mor har dem fra hendes mor. Altså min bedstemor, som har æggene med fra Norge.

Tænker de også i Norge må have tradition med påskeæg på grene – eller måske de i Norge gør noget helt andet med påskeæg. Jeg ved det ikke, men i hvert fald er de små fine træ påskeæg købt i Norge, da min bedstemor var ungpige i huset deroppe. Dermed må æggene være i hvert fald 60 år gamle.

Royal Copenhagen æggene er en gave fra min farmor og farfar. Aldrig ønsket mig dem, men min farmor mente at jeg skulle have sådanne porcelæn påskeæg. Og de er da også fine!

De flotte påskeæg med papirklip – det er de eneste rigtige æg, som jeg har. De er købt med hjem fra en ferie i polen. I polen hænger man ikke påskeæg på grene, men hænger påskeæg på buske og træer i haven.

Jeg synes dog, at disse æg er alt for fine til at hænge i haven – og blive smadret. Dem passer jeg godt på, og de kommer op hvert år til påske.

påskeæg grene buket

Årets påskepynt

Normalt plejer jeg ikke at pynte op til påske med andet end påskeæg på grene – også masser af tulipaner, påskeliljer og vintergækker. Og naturligvis altid rigeligt med blomstrende grene.

Jeg faldt dog over denne smukke kanin. Og synes, at han ville gøre sig godt på en kommode.

Påskehare påskekanin påskeliljer påske

Påskelam

Ellers bliver årets vildeste påskepynt, hvis man må sige det om et levende væsen, vores lam. Det er lige op over, at vores drægtige får læmmer – det kan kun vare nogle dage.

Nu er det første gang, at vi skal have lam, så hvornår det sker – det ved vi ikke. Men alt vi har fået at vide af tegn, det tyder på at vi får lam i løbet af de næste 4-5 dage.

Kan man kalde det et påskelam, når det er kommet 4 dage efter påske?

Det tror jeg nok, man kan! Vi glæder os!

påske påskekort

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *