Tryk "Enter" for at gå til indhold

Projekt oprydning: FÆRDIG!

Hurra! Vi kan nu endelig sige, at projekt oprydning på vores marker er færdigt. Tændstikken er strøget og afbrænding af haveaffald er igang…

Næsten et års arbejde

Vi overtog gården Nymølle i maj 2017. Først nu, med afbrænding af haveaffald, kan vi sætte et punktum for oprydning.

Der er mange glæder ved at købe en gård, men en af ulemperne ved at købe en gård det er, at der er SÅ meget der skal tjekkes. Vores fokus har helt sikkert været på huset og staldene. Vi har ikke været gode nok til at få tjekket marker og hegn.

Derfor var et af de første projekter vi mødte, at få lavet nye hegn. I den forbindelse erfarede vi også, at en stor del af vores marker er brugt som losseplads for haveaffald.

Altså grene, væltede træer, rødder og hæk afklippning. Affald, som de fleste ville have kørt på genbrugspladsen eller sat ild til og fået ryddet op ved afbrænding af haveaffald.

Vi har derfor brugt en stor del af sommerferien 2017 på at rydde op på vores marker. Vi lejede en flismaskine og fik lavet rigtigt meget til flis, som vi har brugt i haven.

Læs mere om vores arbejde med flismaskinen og oprydning her

Derefter kom en periode, hvor vi fik sat hegn op. Og pludselig fik vi gang i mange andre projekter også – hvor vi sideløbende gik til og fra projektet med at få ryddet op på vores marker.

Rigeligt at gøre med oprydning…

Siden det blev vinter, så har vi brugt flere weekender med at rydde op. Vejret har været helt fint til det, men sikke et knokkel arbejde. Alle grene og træer var fuldstændigt viklet ind i hinanden – så arbejdet er gået langsomt frem ved at skifte imellem at save, slæbe grene og arbejd med motorsaven. Dejligt at det nu er slut!

Vi har desuden fået lavet en del brandestabler af de større stammer. Håber her kan flytte biller og rovdyrs insekter ind, som kan hjælpe med at holde utøj af vores frugttræer.

Læs om vores fantastisk insekthotel her

En stor del af de de lange stammer er desuden blevet stablet, med kvas og masse af blade, så vi har fået bygget nogle fine bosteder til pindsvin. Så vi synes nok, at vi har gjort vores del for at få genbrugt en stor del af det haveaffald, som er blevet efterladt – og samtidigt fået ryddet op på marken.

De sidste mange grene og kvas har vi samlet i et kæmpe bål, som nu skal futtes af!

Afbrænding af haveaffald

Egentlig er afbrænding af haveaffald ikke en videre god løsning for at slippe af med haveaffald. Afbrænging af haveaffald er dog heller ikke den dummeste løsning – især ikke når det handler om afbrænding af haveaffald på en mark. Marken har nemlig rigtig godt af den svovl, som kommer fra afbrændingen.

Så selvom afbrænding af haveaffald ikke anbefales, måske især for ikke at genere naboer, så er det løsningen på den kæmpe bunke grene vi har samlet sammen. Og hvor er det fantastisk at se alle grenene futte af på få timer – og dermed nu ENDELIG kunne sige, at vi har fået ryddet op på vores marker.

Fremover skal haveaffald helt sikkert skaffes af vejen, løbende – og ikke bare smides på vores marker, som en anden losseplads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *