Tryk "Enter" for at gå til indhold

Projekt stendige: anden etape

Opbygning af stendige går stille fremad. Nu er vi kommet til anden række sten af 3 rækker sten.

Opbygning af stendige

Stendiget begynder at tage form. Opbygningen af stendige er lavet med en indgang i midten – således at stendiget egentligt består af to diger. Fronten af stendiget vender mod indkørsel, skråning bagved vender mod haven – og har retning direkte mod øst.

Dermed er vores opbygning af stendige lavet, så vi får to store østvendte bede – perfekte til plantning af pæoner. Pæonerne er allerede bestilt hjem. Der kommer til at blive plantet 28 pæoner, 3 forskellige arter og 14 forskellige sorter.

Af arter har vi både bonderoser, silkepæoner og hybrider. Derved sikrer vi en blomstring af pæoner fra tidligt i maj og indtil slutningen af juli. Det bliver så smukt, når pæonbedet rigtigt har fået fat og er blevet stort.

Læs om første etape af stendige – og anlæg af pæonbed her

Pæonerne er som sagt bestilt – de bliver leveret inden længe. Og netop derfor skal opbygningen af stendiget også til at være færdigt. Weekenden er derfor afsat til at få færdiggjort opbygning af stendige, så der kan blive kørt jord på og plantet pæoner.

Guide til hjemmelavet stendige

Det er dog ikke sådan bare lige at sætte stenene ovenpå hinanden, når man opbygger et stendige. Det er noget af et puslespil – og desuden skal der løbende fyldes jord på, for at støtte stenene i opbygning af stendige.

Jorden, som løbende er fyldt på under opbygning, det er græskanter. Ved etableringen af vores stensætning fandt vi nemlig, at det var super godt at bruge græskanter – eller nærmere græstørv – til opbygning af stendige, det holder godt på jorden og er nemt at placere stenene i.

Samtidigt med opbygningen af stendiget er vi derfor igang med at grave græsset af på de steder i haven, hvor vi vil have lavet grusstier. Det hele virker måske lidt rodet lige nu, men når det først bliver færdigt og lavet ordentligt – så bliver det super godt. Bedst af alt, så får vi ændret meget af græsplænen til stier og bede – græs er nemlig noget at det, som kræver længst tid at holde.

stenkant bedkant afgrænsning
stendige stensætning
Stendige stensætning opbygning
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *