Tryk "Enter" for at gå til indhold

Hjemmelavet insekthotel

Det er blevet moderne med insekthotel. Naturligvis skal vi også have et insekthotel på Nymølle! Få vores opskrift på et nemt og enkelt insekthotel…

Derfor skal vi have insekthotel!

De fleste forbinder insekter med kryb og kravl – altså lus, flåter, myg og andet utøj, som man egentlig ikke ønsker i sin have.

Insekter er dog meget mere end bare utøj.

Rigtigt mange insekter lever netop af at spise andre insekter – altså økologisk bekæmpelse af skadedyr og utøj.

Netop derfor skal vi selvfølgelig have et insekt hotel på Nymølle. Et temmelig stort insekt hotel. Og det skal placeres i nærheden af vores frugthave og bærhave, så vi kan slippe for orm i æblerne. Såvel som slippe for orm i hindbær og slippe for at lus og andet utøj æder blandene.

Sådan laver vi vores insekthotel

De fleste havecentrer sælger insekthoteller og man kan nemt bestille et insekthotel på nette. Det er dog ganske nemt at lave et insekt hotel selv. Faktisk skal der ikke andet til end en masse træstammer, som stables til en brændestabel.

Rovdyrs insekterne bor nemlig i gamle træstubbe og gamle træstammer, så at lave en brændestabel er perfekt som insekt hotel.

Personligt synes vi også, at et en brændestabel er noget smukkere end de mange insekthoteller, som man kan købe.

OBS: Vigtigt er det, når du laver et insekthotel – at træ og grene kan blive tørt. En masse grene i en bunke vil ikke fungrere, som insekt hotel. Tværtimod vil det fungere som perfekt yngleplads for dræbersnegle og andre snegle, som vil æde dine planter.

Insekthotel brændestabel brænde

Et kig til fårene

Efter at have kørt frem og tilbage med de mange træstammer og fået dem stablet flot, til et insekthotel – så afsluttede vi dagen hos fårene.

får græs mark

Det er virkelig bare super hyggeligt at gå en tur ned til fårene hver aften. Fårene er ganske hurtigt blevet meget tamme, og kommer gerne hen og siger hej – måske lidt lokket på vej af nogle lækre hyldegrene.

Toby hygger sig også med fårene – og tror faktisk at fårene også nyder, at Toby kommer forbi og siger hej.

hyrdehund corgi får grene får fodring

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *