Tryk "Enter" for at gå til indhold

Sommerferiens helt store opgave

Vi skal have gjort klar til vores får. Der er dog temmelig mange gamle grene på marken og rigtigt mange buske, som skal skæres ned, fjernes og beskæres – alt sammen inden vi kan lave indhegning.

Store oprydningsdag

Mere korrekt er det nok at skrive store oprydnings uge, for det kom virkelig til at tage tid.

Og helt korrekt vil det nok også være at sige store oprydnings uge for Rune. Rune har nemlig en lang sommerferie, som inspektør på en skole – Helt så lang sommerferie holder jeg ikke.

Så alt imens jeg tager på arbejde, så får Rune lov til at knokle med at lave flis af haveaffald.

En ting man ikke lige får tjekket helt igennem, når man køber en landejendom er folde – og især indhegninger. Vi vidste godt, at indhegningen ikke var pæn. Vi var dog ikke obs på, at indhegningen var i så dårlig stand. Vi er derfor nødt til at lave ny indhegning, hvilket også passer fint – så får vi lavet en indhegning, der passer til både får og heste.

Grenaffald haveaffald

Før vi kan komme igang med at lave indhegning, så skal der dog først og fremmest ryddet grundigt op. En stor del af det område, hvor vi vil have den ene fold til vores får, er mere eller mindre blevet omdannet til en losseplads for haveaffald, fældede træer og grenaffald.

Vi taler om en mulighed for at lave en fold på 2500 kvadratmeter, hvis vi vel at mærke får ryddet op – og fjernet noget af alt det grenaffald. Temmelig stor fold, men også et temmelig stort arbejde at få fjernet alt det grenaffald.

Et af vores første store haveindkøb var derfor en motorsav. Når vi skriver grenaffald, så er det nemlig måske nærmere hele træer, der er blevet væltet og smidt her på skråningen. De skal saves i mindre stykker, slæbes ned for foden af skråningen og laves til flis.

Flis af haveaffald

Vi har lånt en flismaskine af Runes forældre. Mange tak for det! Det kan vist roligt siges, at den flismaskine kom på arbejde. Rune arbejde med flismaskinen, næsten dagligt i en uge for at få lavet flis af haveaffald, grenaffaldet og samtidigt få ryddet op på skråningen – så vi kan blive klar til at lave indhegning i næste uge, når jeg holder fri.

flismaskine haveaffald

Sejt arbejde Rune!

Så tager jeg græsklipningen denne uge.

Hund græsslåmaskine græsklipning

Kan også samtidigt fortælle, at vores hund, Toby, virkelig er faldet til. Han viger nødigt fra vores side – selv, når jeg klipper græs, så er han gerne med rundt i haven. Vi er virkelig glade for at have fået Toby. Han er allerede blevet en del af familie.

har du ikke hørt, at vi har fået hund? Så kan du genlæse vores blogindlæg om Toby her:

=> Vi har fået hund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *